Sport

2014.07.15. 11:30

Szenior tájfutók éremesője

Július első hétvégéjén rendezték meg a Balaton Kupa országos rangsoroló tájékozódási futóversenyt. A Veszprém megyei szeniorok remekül szerepeltek, ahogyan Péntek Gréti és Molnár Zoltán is.

Horváth Gábor

– A zalaszentgróti prológot követően szombaton Döbröcén, vasárnap pedig Tapolcán vehették magukra a futócipőt a versenyzők. A különböző helyszíneken, erdőben, lakótelepen és belvárosban rendezett futamok változatos kihívásokat jelentettek: néhol szederindák és csalán nehezítették a futást, máshol az autóforgalomra, kis utcákra, kapukra és átjárókra kellett figyelni, de a járókelők kerülgetése is érdekesebbé tette a pályák sikeres teljesítését. Csak a hőség volt állandó a családias légkörű verseny egész ideje alatt – számolt be lapunknak az eseményekről Mérő Edit, a Veszprémi Honvéd SE tájfutó szakosztályának sajtófelelőse, aki kiemelte: öt kategóriában is Veszprém megyei tájfutók diadalmaskodtak.

A 60 éves férfi és női kategória közös eredményhirdetése. A dobogó legfelső fokán Wieder Ilona és Horváth Tivadar. Ládi János második, Vitéz László harmadik helyen végzett (Fotó: Bálint Bence)

Eredményeik, N10C: 1. Lantai Lili (Veszprémi Honvéd SE), N18B: 3. Kósa Noémi (Bakonyi Tájfutó Klub). N21C: 1. Domán Fruzsina (Tapolcai Honvéd SE). N21E: 2. Péntek Gréti (Balatonfüredi Sport Club). N40: 3. Lendvai Katalin (Veszprémi Honvéd SE). N60: 1. Wieder Ilona (Veszprémi Honvéd SE).

F12C: 3. Bálint Ádám (Veszprémi Honvéd SE), F35A: 1. Molnár Zoltán (Tapolcai Honvéd SE), F35BR: 2. Bálint Bence (Veszprémi Honvéd SE).

F50: 2. Domán Gábor (Tapolcai Honvéd SE). F60: 1. Horváth Tivadar (Balatonalmádi Herkules SE), 2. Ládi János (Bakonyi Tájfutó Klub), 3. Vitéz László (Balatonalmádi Herkules SE).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!