Sport

2014.07.02. 13:37

Új szakmai igazgató a PELC élén (frissítve)

Lengyel Ferenc lett a Pápai Egyesített Labdarúgó Club szakmai igazgatója – tájékoztatott Grőber Attila, a PELC elnöke.

Polgár Tibor

A 47 éves szakember a Videotonhoz másodedzőnek szerződött Nagy Mihály helyét veszi át az utánpótlás-neveléssel foglalkozó fociklubnál. Lengyel Ferenc 2000-ben bajnokságot nyert a labdarúgó NB I-ben a Dunaferr együttesével, melynek csapatkapitánya volt. Visszavonulása után egyből az edzői pályára lépett, a Paks trénereként az NB III-as, majd az NB II-es pontvadászatban is bajnoki címig vezette csapatát.

Lengyel Ferenc július 8-án kezdi meg a munkát a Pápai Egyesített Labdarúgó Club szakmai igazgatójaként (Fotó: foci-live.hu)

Grőber Attila elmondása szerint a PELC új szakmai igazgatójának kiválasztásakor két fontos elvárást fogalmaztak meg.

– Az első az volt, hogy a leendő szakmai igazgató szó szerint legyen szakmai és igazgató. Tehát a tudásával, a tekintélyével, a kezében lévő irányító lehetőséggel az edzők munkáját úgy koordinálja, hogy a szakosztály azonos képet mutasson, az U-8-tól az U-21-ig bezárólag minden együttesre jellemző egységes stílusa legyen a csapatoknak – hangsúlyozta az elnök. – A másik kritérium pedig az volt, hogy fogalmazza meg az elnökség felé azokat az igényeket, amelyek a társasági adó nyújtotta lehetőségeket, kedvezményeket kihasználva segítik az előrelépést, a szakmai fejlődést – tette hozzá.

Grőber Attila kérdésünkre elárulta, hogy több jelölt is volt a posztra, ugyanakkor Lengyel Ferenc mellett pedig az élvonalbeli múltja, valamint a bajnoki címei miatt döntöttek.

A Pápai Egyesített Labdarúgó Club szakmai igazgatója július 8-án kezdi meg a munkát. Az első hetekben feltérképezi a pápai körülményeket, majd ismerteti jövőbeni elképzeléseit.

A PELC vezetősége szeretné, ha augusztusban már minden edző és korosztály úgy kezdené meg a felkészülést, hogy tudja, mi a dolga, illetve mit várnak el tőle a klub vezetői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!