Sport

2014.08.13. 15:27

Olimpiai és világbajnokok vendégeskedtek Zánkán

A strandolás és a pihenés mellett minden napra akad érdekes esemény a zánkai Erzsébet-táborban, ahová szerdán ellátogatott Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, valamint Szász Kitti labdarúgó freestyle világbajnok. Utóbbi élvezetes bemutatót tartott a nyaraló fiataloknak, akik ki is próbálhatták ügyességüket.

Horváth Gábor

Jórészt hátrányos helyzetű fiataloknak ad otthont ilyenkor nyáron a zánkai üdülőkomplexum. A táborban rengeteg gyermek nyaral az ország minden tájáról, az egyik csoportot azok alkotják, akik az előző tanév kis iskolák diáksport versenyein előkelő helyezést értek el.

Ez az úgynevezett T.E.S.I, tábor. A „tesisek” szerdán neves vendégeket láttak vendégül. Szécsi Zoltán, aki Sydneyben, Athénban és Pekingben is olimpiai aranyérmet szerzett a vízilabdacsapat tagjaként, Szász Kitti labdarúgó freestyle világbajnokkal közösen a strandon tartott élménybeszámolót a fiataloknak.

- Mindig örömmel jövök, ha ilyen rendezvényre hívnak – válaszolta érdeklődésünkre Szécsi Zoltán. Az olimpiai címek mellett többek között világbajnoki aranyéremmel is rendelkező vízilabda kapus elmondta: azonnal igent mondott a diáksportszövetség meghívására. A gyermekek örömére, akik nagy érdeklődéssel hallgatták a nem mindennapi sportkarrierről szóló történeteket.

- Igyekeztem megvilágítani egy profi pályafutás jellegzetességeit, érdekességeit és lehetséges buktatóit is. Fontos, hogy bemutassuk, egy sportoló életében több holtpont is akad. Persze ezeken át lehet jutni, a kitartás mellett szorgalom és szerencse is kell hozzá – fogalmazott a kiválóság.

Szécsi Zoltán sok sikert kívánt a fiataloknak további sportkarrierjüket tekintve. A gyerekek kérdezésben nem voltak túl aktívak, de tanáraik kisegítették őket, így a beszámoló a végére beszélgetésbe ment át.

A fiatalok Szász Kittire is kíváncsiak voltak. Nem csoda, a hölgy csoda dolgokat tud művelni a labdával. A freestyle-ban többek között világbajnoki címet is szerzett fiatal, aki sportágával bejárta a világot, az élménybeszámolót követően bemutatót tartott.

Szász Kitti bemutatóját sokan csodálták, néhányan pedig be is szálltak a labdapörgetésbe. Akadtak ügyes fiatalok (Fotó: Penovác Károly)

A lábon, fejen, háton pattogtatott, pörgetett labda lenyűgözte a gyermekeket, akik közül többen is próbára tették ügyességüket. Akadtak ígéretes mozdulatok, tehetséges fiúk és lányok. Ők boldogan fogadták Kitt dicséretét, de nem csak nekik, hanem a többieknek is emlékezetes lesz ez a zánkai tábor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!