Sport

2014.09.30. 14:55

Már közel negyvenen vízilabdáznak Füreden

A BVS a város történetében első vízilabda klubként egyelőre a legkisebbekkel ismerteti a sportág alapjait.

Heffler Péter

Legutóbb egy régebb óta működő egyesületről, a Balaton Vízilabda Klubról írtunk, most viszont egy teljesen újonc, a Balatonfüred Vízilabda Sportjáért következik a megyénk vízipólós klubjait bemutató sorozatunkban.

Balatonfüred történetében korábban még soha nem próbálkoztak a sportág meghonosításával, és a jelenlegi kezdeményezés is igencsak újnak mondható, mivel a BVS-énél csak idén márciusban kezdték meg a munkát. Tapasztalatlannak viszont egyáltalán nem nevezhetők, ugyanis 2014-es alakulás ide vagy oda, az előző idényben már a regionális bajnokságban is szerepeltek.

Pfaff Péter vezetőedző és az idén alakult Balatonfüred Vízilabda Sportjáért fiatal játékosai (Fotó: Baranyi László)

Az egyesület legkisebbjei Pfaff Péter és Baranyi Lászlóirányításával a Dunántúli-bajnokság „baby” korosztályában indultak, ahol nincs rangsorolás, így a fő szempont a tapasztalatszerzés volt. Az egyesület edzéslehetőségei egyelőre ugyan korlátozottak, mivel a város nem rendelkezik még uszodával, így a BVS az MKB üdülőjében tartja edzéseit heti kétszer másfél órában, de a rohamos fejlődésre példa, hogy a sok gyerek miatt ezt a számot még idén háromra növelnék.

A klub negyvenfős keretét a 2000-2003 között és a 2004 után születettek adják, akik a folyamatosan gyarapodó taglétszámnak köszönhetően az idei szezonban már a Dunántúli-bajnokság három korosztályában is elindultak. - Mivel edzéslehetőségeink behatároltak amíg az új uszoda át nem lesz adva, a csapatok felé az elvárás a tisztes helytállás és tapasztalatszerzés. A mi egyesületünk még fiatal és gyerekcipőben jár, de a sok érdeklődő és a növekvő taglétszám mutatja, hogy szép jövő elé néz a sportág Balatonfüreden - mondta Pfaff Péter vezetőedző.

Az egyesület pedig 2015 áprilisától, az uszoda tervezett átadásától új szintre lépne, például a -nem is olyan- hosszútávú tervek között szerepel női csapatok toborzása és versenyeztetése is.

 

Óriási ugrás, amint kész a uszoda

Egyelőre mostoha körülmények között kénytelenek készülni, egy üdülő uszodájában tartják a foglalkozásokat, vagy más kluboknál vendégeskedve játszanak edzőmeccseket, de a nélkülözés már nem tart sokáig. - Jövő év áprilisában várható az új uszoda átadása, aminek birtokba vételével egy sokkal magasabb színvonalú munkát fogunk tudni folytatni - árulta el Pfaff Péter. - A fontos , hogy addig toborozzunk és a meglévő gyerekeknek megtanítsuk az alapokat. Valamint célunk még egy női vízilabdás bázis kiépítése, rendszeres sportolási lehetőséget biztosítva ezzel a város leányainak - tette még hozzá a vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!