Sport

2014.12.19. 15:34

Szép volt, Füred!

Mezőköveseden aratott magabiztos, bajnoki győzelmével feltette a koronát őszi teljesítményére a Balatonfüred élvonalbeli férfi kézilabda csapata. Csoknyai István vezetőedzőt kávézgatás, újságolvasás közben zavartam egy villámértékelésre kérve.

Donát Tamás

- Mindent teljesítettünk, amit elterveztünk az őszi idényre – foglalta össze a lényeget a szakvezető, aki első idényét tölti a tóparti városban. – Még akár harmadikok is lehetünk az alapszakasz végén a bajnokságban. Az öt csapathoz majd visszatérnek a veszprémiek, így a rájátszásban még jobb mérkőzéseket láthatnak a szurkolók. Az izgalmakat az is fokozhatja, hogy mindenki nulla pontról kezdi a sorozatot.

- A nemzetközi porondon is történelmet írt a Balatonfüred, amiért külön hálásak a tóparti város szurkolói

- Az EHF Kupában a legjobb tizenhat közé kerültünk. Sokan azt mondják, ebből a négyesből akár még tovább léphetünk. Ami engem illet, nem vagyok semmi rossznak az elrontója. Aki ismer, az tudja, hogy mindig, mindenhol, mindenki ellen nyerni akarok. Ha nem ér bennünket, olyan sérüléshullám, mint most a záró fordulókban, akár még ezt a bravúrt is megcsinálhatjuk. Szerencsére ebben a játékosok kitűnő partnerek. És ne feledjük, még a Magyar Kupában is áll a csapatunk.

- Időnként remekül játszó, gyors, dinamikus, robbanékony csapatot láthattak a nézők, amellyel az ellenfeleket is sikerült meglepni. Lehet ezt folytatni a legjobb hatos mezőnyben is?

- Remélem, hogy igen. Időnként én is rácsodálkoztam, hogy milyen jól játsszunk. Ennek alapját a remek védekezésünk adta, mert tudtunk gyors gólokat lőni. Szerencsére csak ritkán fordult elő, hogy elvesztettük a fonalat.

- Ezt az befolyásolhatta, hogy nyolc junior válogatott is van a keretben. A fiatalok teljesítménye pedig lehet hullámzó.

- Ez így van. De ezzel minden csapatnak meg kell küzdenie. Ez a fél év ráment a csapatépítésre, a rutinszerzésre, hiszen többen csak most kaptak folyamatos játéklehetőséget az élvonalban.

- Igazán jó érzés látni egy olyan csapatot, amelynek keretét magyar fiatalok alkotják. A balatonfüredi csapat kerete akár a jövő magyar válogatottjának gerincét is adhatná. Ha nem szedik szét az együttest.

- Ezzel egyelőre most nem érdemes foglalkozni. Már csak azért sem, mert a két ünnep között válogatott program van. Utána Angliában játsszunk kvalifikációs tornát. A juniorokon kívül a felnőtt keretnek is három játékost adunk. Januártól gyilkos hónapok várnak ránk. Igyekszünk felnőni a feladathoz. Addig is szép ünnepet,  boldog ünnepeket mindenkinek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!