Sport

2015.03.26. 21:05

Jeles ajkai sportolók

Ajka - Kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolókat köszöntött a város önkormányzata március 26-án a városházán.

Penk Tímea

Jákli Péter sportszervező elmondta, hogy az önkormányzat művelődési-, oktatási- és sportbizottsága választotta ki azokat a személyeket, akiknek az önkormányzat az év legjobb sportolója elismerést adományozza. A bizottság elnöke, Utassy István adta át a kitüntetéseket.

Női kategóriában az év legjobb sportolója elismerést Somogyi Anett utánpótlás válogatott atléta érdemelte ki, aki a junior országos bajnokságon háromezer méter akadályfutásban, ötezer és tízezer méteren első helyezést ért el, a felnőtt magyar bajnokságon háromezer méteres akadályfutásban negyedik helyezett lett. Edzője Király Csaba.

A 2014. év második legjobb női sportolója Csánicz Laura, az Ajkai Trampolin Sportegyesület sportolója, akit a Magyar Torna Szövetség gumiasztal szakágban tavaly már másodszor választotta az ország legjobb sportolójának. Első helyezést ért el a Magyar Bajnokságon, a Csehországban megrendezett Olimpiai Reménységek Versenyén 11. lett. Edzői Pelikán Milán és Végh Balázs.

Női kategóriában az év harmadik legjobb sportolója elismerést Fábián Elisa kapta, aki karate sportágban nyújtott kiemelkedő teljesítményt a Sun-Dome SE sportolójaként. A felnőtt Európa-bajnokságon egyéni küzdelemben az első helyet szerezte meg, csapatküzdelemben pedig második helyezést ért el, magyar bajnoki első helyezett. Edzője Takács Miklós.

Férfi kategóriában az év legjobb sportolójának Férheczli Dávidot, a Sun-Dome SE sportolóját választották, aki a Veronában rendezett felnőtt Európa-bajnokságon egyéni küzdelemben első helyezést ért el, csapatküzdelemben a második helyet szerezte meg, magyar bajnoki első helyezett. Edzője Takács Miklós.

A 2014. év második legjobb férfi sportolója Kis Gergő, a Rája 94’ Úszóklub tagja, aki az Európa Bajnokság nyolcadik helyezettje volt 800 méteres gyorsúszásban, a magyar bajnokságon 400 méter gyorsúszásban első, 800 és 1500 méter gyorsúszásban pedig második helyezést ért el. Edzője Farkas András.

Férfi kategóriában az év harmadik legjobb sportolója elismerést Takács András, a Sun-Dome SE karatékája vehette át, aki a veronai Európa-bajnokságon egyéni és csapat küzdelemben második helyezést ért el. Edzője Takács Miklós.

A 2014. év legjobb csapata elismerést a Dinamik Rock & Roll Klub felnőtt lányformációs csoportja érdemelte ki. A Bálint Esztella, Fülepi Anett, Heinfarth Diána, Heiger Anett, Horváth Vivien, Kövesi Kíra, Bokkon Bettina és Soós Anna alkotta aranyminősítésű csapat a pápai, ajkai, székesfehérvári és veszprémi ranglista pontszerző versenyen első helyezést ért el, a hevesi magyar bajnokságon szintén az első helyen végzett. A klub edzője Horváth Márk.

A tavalyi év második legeredményesebb csapata az Ajka Kristály Sportegyesület férfi tekecsoportja, amely a bajnoki idényben a szuperliga tizedik helyén végzett. Az egyesület edzője Nagy Lajos.

Csapat kategóriában a harmadik helyezett az FC Ajka lett, amely a 2013-14-es bajnokságban az NB-II. hetedik helyén végzett.

Seinor kategóriában az önkormányzat két versenyzőt részesített elismerésben. Fábiánné Reiner Cecília cselgáncsozó a Masters Világbajnokságon az F2-es kategóriában, plusz 78 kilogrammos súlycsoportban második, a prágai Europa-bajnokságon első helyezést ért el, a felnőtt országos egyéni bajnokságon a harmadik helyet szerezte meg. Edzője Fazakas Tamás. Lipp Vencel az Ajka Kristály SE tekézője, a Senior Országos Bajnokság 3. helyezettje.

A tavalyi év legjobb edzője elismerést Horváth Márk és Takács Miklós kapta. Különdíjban három személy részesült. Goda Gábor nemzetközi és országos fekve nyomó versenyeken hét aranyérmet szerzett, Dalnoki László több mint negyven éven át dolgozott a város labdarúgásáért, Jancsó István kézilabdában és asztaliteniszben jeleskedett, harminc év alatt több mint hétszáz hivatalos mérkőzést vezetett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!