Sport

2015.05.13. 15:07

Bakony 200: Rekordlétszámú versenyző állt rajthoz

Egy kivételével minden kategóriában Veszprém megyei sportoló nyert a Bakony 200 elnevezésű nagyszabású kerékpáros versenyen.

B. Virág Rita

Hatalmas tömeg gyűlt össze a Bakony 200 rajtjára a Pannon Egyetem N épülete előtt, ami a szervezőket is alaposan meglepte. Végül több mint 250 indulót regisztráltak, akik hét kategória közül választhattak. A hetedik táv a legrövidebb szakasz volt.

Több mint kétszázötven bringás vett részt a nagyszabású Bakony 200 kerékpáros versenyen (Fotó: Balogh Ákos)

A Veszprémi Kerékpáros Egyesület (VKE) rendezői az útvonalakat a Balaton-felvidék dimbes-dombos, páratlan panorámájú vidékén jelölték ki, ahol a résztvevőknek ellenőrző pontokon kellett bejelentkezniük. Ugyan előzetesen esős, viharos időjárást jósoltak a szakemberek, ám csak a szél nehezítette a jelentkezők dolgát.

– A reggel megjelent nyolcvan-száz helyszíni nevező nagy meglepetésként ért bennünket, az addig leadott 180 regisztráció után. Őszintén megmondom, nem számítottunk ennyi résztvevőre. A túra huszonkét éves történetében ennyien még nem álltak rajthoz egyszerre. A nevezésnél és a frissítőpontokon is improvizálnunk kellett, és jövőre az útvonaljelölő táblák számát is növelni fogjuk – emelte ki Tóth András, az esemény egyik főszervezője.

Hozzátette, az egyik legnépszerűbb ellenőrző pontot a kapolcsi falumalomban alakították ki, ahol a bringások a régi vízimalom belsejébe is bepillantást nyerhettek.

A 100+csúcs elnevezésű túra volt a legnépszerűbb, itt neveztek a legtöbben. Ebben a kategóriában a Veszprémi Triatlon Egylet (VTE) kettős győzelmet ünnepelhetett. Rónaszéki Balázs végzett az élen, másodikként pedig Szóka Attila ért be. Harmadik az ajkai Szücs Ferenc lett.

A 200+csúcs kategóriában a paloznaki ironman, a Hawaiit is megjárt Kindl Gábor nyert.

A 200 kilométeren az almádi Heizler András volt a leggyorsabb.

A 100-as távon a Füredi KC versenyzője, Osváth István érdemelte ki az aranyérmet. A VTE sportolói, dr. Földi József Kálmán a dobogó második, Kavalecz Gábor a harmadik fokát foglalhatta el.

A Csak csúcs kategóriában Patkás Dániel (VKE-Nelson) szerezte meg az aranyérmet, Grónusz Gergely (Balatonalmádi) és Scheibelhoffer Zoltán (VKE Nelson) előtt.

Sprinttávon ugyan szombathelyi győzelmet ünnepelhettek a résztvevők, de a második helyen a nemesvámosi Kovács-Bíró József, a harmadikon pedig az ajkai Pintér István zárt.

 

A legrövidebb táv is 30 kilométer volt

A Bakony 200 elnevezésű kerékpárverseny remek kihívás mind a profi, mind az amatőr sportolóknak. A 200 és 200+csúcs kategóriákban 187, illetve 197 kilométer várt az indulókra. Ez 9–10 óra alatt teljesíthető. A 100 és 100+-os távokon Puláig kellett eljutni és vissza, a Kab-hegy közbeiktatásával azoknak, akik a második kategóriában neveztek. A szintidő itt 6 és 7 óra volt. A kicsi elnevezésű kategória is 30 kilométeres volt, ahol a Veszprém–Tótvázsony–Veszprém szakaszt kellett legyőzni. Itt a leggyorsabb a veszprémi Takács Eszter volt, aki megelőzte a herendi Újhelyi Gábort és testvérét, Újhelyi Patrikot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!