Sport

2015.07.08. 11:03

Két szakág országos bajnoksága Eplényben

Eplény - A lejtős kerékpáros szakágak számára az idei legfontosabb verseny következik a hétvégén: magyar bajnokot avatnak downhill és fourcross kategóriákban.

B. Virág Rita

Rendkívül látványos és kiélezett küzdelmekre számíthatnak azok, akik a hétvégén ellátogatnak Eplénybe. A Bringarénában két igazán különleges kerékpáros szakág legjobbjai randevúznak majd az országos bajnokságon.Már tavaly is itt rendezték az ob-t, de mindkét kategóriában új pályára számíthatnak a versenyzők. A kerülőnyomok segítségével akár egy kezdő is teljesíteni tudja majd a kijelölt szakaszokat, ám igazán jó időt futni csak a legjobbak képesek.

A downhill szakág egyeduralkodója Liszi Attila is itt lesz (Fotó: Bringaréna Eplény)

A downhillesek számára azért is fontos ez az esemény, mert a válogató utolsó versenye ez, itt derül ki, kik utazhatnak a szeptemberi andorrai világbajnokságra. Egyetlen résztvevő már biztos, Liszi Attila eddig minden válogatón diadalmaskodott.

A fourcrossban minden futamban négyen indulnak egyszerre, és onnan az első kettő jut tovább a következő fordulóba. Nem lesz könnyű senkinek a hullámokkal, ugratókkal teletűzdelt pályát teljesíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!