Sport

2015.08.06. 11:06

Több remek produkció akadt a XX. Pannónia-Ramada Kupa Nemzetközi Sakkversenyén

Balatonalmádi - Meglepő teljesítményt produkált a XX. Pannónia-Ramada Kupa Nemzetközi Sakkverseny győztese. Az ilyen típusú megmérettetéseken ritka a száz százalékos eredmény, idén azonban összejött a bravúr.

Horváth Gábor

A győztes Aczél Gergely nemcsak száz százalékos produkciót nyújtott, hanem másfél pontot vert a mezőnyre egy olyan viadalon, amelyet általában holtversenyben szoktak megnyerni.

Ahogyan az elmúlt két évtizedben már megszokhattuk, a Pannónia-Ramada kupa nagy létszámú, erős mezőnyt vonultatott fel. Fáncsy Imre főszervezőtől megtudtuk, a huszadik alkalommal megrendezett eseményen nyolc ország összesen 154 sakkozója vett részt. A hazai versenyzők mellett írek, németek, lengyelek, norvégok, románok, szlovákok és osztrákok indultak.

Ideális helyszínen, a Pannónia Kulturális Központban tartott mérkőzéseken színvonalas volt a küzdelem. A viadal sok érdeklődőt vonzott.

Mindenképpen érdekesség volt, hogy a már említett Aczél Gergelyen kívül a nemzetközi mesterek ezúttal nem brillíroztak.

Kiemelkedőt nyújtott Forgács Attila, a balatonfürediek játékosa két különdíjat is elvitt. A B csoport küzdelmeiben a helyi Kelet-Balatoni SE csapatát erősítő Juhász Nagy Sándor szerepelt a legjobban.

Meg kell említeni a mindössze tíz esztendős Gombócz Ferencet, aki hetedik helyével a legjobb 18 év aluli induló lett.

A Pannónia-kupa keretében rendezett villámversenyen szintén nagyon erős mezőny gyűlt össze, hat nemzetközi és négy FIDE mester is az indulók közt volt. Fáncsy Imre elmondta: rendkívül szoros volt a küzdelem, a két évvel ezelőtti bajnok Bódi Tibor remekelt, csupán egy ellenfelét nem tudta legyőzni, de ez az első helyébe került. Kikapott ugyanis a szintén nyolcpontos Galyas Miklóstól, aki ezzel megszerezte a serleget.

A szervezők és a résztvevők is megköszönték a város támogatását, megígérve, jövőre ugyanekkor, ugyanitt.

Versenyeredmények és különdíjak

Eredmények, A csoport (83 induló): 1. Aczél Gergely 7 pont, 2. Reznák Attila 5,5, 3. Amrein Roland 5,5, 4. Bálint Vilmos 5,5, 5. Csáti Olivér 5,5, 6. Galyas Miklós 5. B csoport (71 induló): 1. Juhász Nagy Sándor 6,5, 2. Virganc Roland 5,5, 3. Bege Vencel 5,5, 4. Kuthi Balázs 5, 5. Marcu Simon 5, 6. Szabo Levente Jr. 5. Villámverseny (53 induló): 1. Galyas Miklós 8, 2. Bódi Tibor 8, 3. Zentai Péter 6,5, 4. Németh Gergely 6,5, 5. Dankházi András 6, 6. Szamosközi Gábor 6 pont.

Különdíjak, a legjobb 1995. 01. 01 után született: Csáti Olivér 5,5 pont. A legjobb szenior: Rigó János 4,5. A legjobb női versenyző: Varga Melinda: 4,5. A legjobb 2001-2200 ELŐ pont közötti és a legjobb Veszprém megyei induló: Forgács Attila 4,5.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!