Sport

2015.11.18. 17:21

Nyolc medália jutott a futóknak

Veszprém, Gánt - Több mint 900 versenyző indult a közelmúltban megrendezett 63. Őszi Spartacus-kupa nemzetközi tájékozódási futóversenyen a Vértesben.

Bényi Kálmán

A hazai tájfutókon kívül finn, norvég, svájci, svéd, osztrák, német, belga, brit, cseh, horvát és szlovák versenyzők részvételével zajlott le a viadal. A két nap során embert próbáló terepen, mély völgyeket és meredek hegygerinceket keresztezve, sok helyen sziklaszirteken átmászva teljesítették az összességében akár több száz méter szintkülönbséget is számláló pályákat. Szerencsére az időjárás is kegyeibe fogadta a rendezvényt. Az idilli körülményeket mindössze egy szokatlan esemény, a harlekin katicák rajzása árnyalta valamelyest; a kis szárnyasok ezrével repültek, és nem kis bosszúságot okozva - szó szerint mindent elleptek.

Az igen erős mezőnyben Mérő Dominika (jobbról az első) értékes harmadik hellyel gazdagodott a Spartacus-kupán
Fotó: Mérő Edit

A külföldi versenyzők - különösen a szenioroknál - számos kategóriában hódították el a legértékesebb helyezéseket, mindezeket figyelembe véve meglehetősen nagy sikernek számít, hogy négy érem jutott a megyei sportolóknak: a 75 éves férfiak között Vass Tibor (Veszprémi Honvéd SE), a 70 éves férfiak között Komár Béla (Herkules SE), míg a 65 éves nők között Komár Béláné (Herkules SE) szerzett egyaránt bronzérmet, az 50 éves nőknél pedig Böröczkyné Makai Anna (Veszprémi Honvéd SE) állhatott fel a dobogó második fokára összetett időeredménye alapján.

További négy éremmel zártak a fiatalabb korosztály képviselői.

A férfiak mezőnyében F35A kategóriában Vajda Zsolt (Tapolcai Honvéd SE) bizonyult a legjobbnak.

Az utánpótláskorúaknál az erős 14 éves női mezőnyben Mérő Dominika (Veszprémi Honvéd SE) érdemelte ki a harmadik helyet, míg F15-18C kategóriában Harmath Dávid (Balatonfüredi SC) aranyérmet szerzett. A népes nyílt kezdő kategóriában Perczel-Szabó Krisztiánnak (Vp. Honvéd SE) ezüstéremmel sikerült zárnia a versenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!