Sport

2015.11.03. 11:51

Veretlen a Szent Benedek, a VESC hiába állt talpra, az ötödik szettben megremegtek a kezek

Veszprém, Balatonfüred – Idegenben szerzett értékes győzelmet a Szent Benedek Balatonfüred Röplabda Akadémia, míg a Veszprémi Egyetem SC öt játszmára kényszerítette a szombathelyieket a női NB II-ben.

B. Virág Rita

SZOESE–VESC

3:2 (14, 22, -22, -22, 6)

Szombathely, 100 néző. Veszprémi Egyetem SC: Zsinka, Miklós, Talabér, Lados, Szmetán, Májusi. Csere: Rivnyák, Pusztay D., Pusztay K., Páll. Edző: Magi Gábor.

Bátortalanul kezdett a Veszprém, a pontatlan nyitásfogadások és a rendezetlen sánc miatt a hazaiak fokozatosan növelték előnyüket és könnyen hozták az első szettet. A folytatásban feljavult a VESC fogadó játéka, ebből kifolyólag a támadások is pontosabbá váltak.

Szorosabb lett a második játszma, de ezúttal is a Szombathely örülhetett.

A harmadik felvonásban már az egyetemisták irányítottak és végig vezetve szépítettek.

A negyedik etapban úgy tűnt, könnyedén egyenlítenek Magi Gábor tanítványai, ám 20:12-es állásnál egy kisebb rövidzárlat következett és a végén izgulni kellett, hogy meglegyen a játszma.

A mindent eldöntő ötödik szettben sajnos már csak egy csapat volt a pályán és a volt veszprémi, Gulkai vezetésével a hazaiak megszerezték a győzelmet.

Kalocsa–Szent Benedek

1:3 (-23, 22, -23, -18)

Kalocsa, 150 néző. Szent Benedek: Matina, Környei, Dordzsceren, Pál-Szabó, Gerencsér, Szokolikné. Csere: Vukov, Seres, Molnár (liberó), Ambrus. Edző: Komáromi Móric.

Lassan ébredezett a füredi csapat, Matina játékán érződött, hogy hosszabb kihagyás után tért vissza, ráadásul a gyenge fényviszonyok miatt csak kereste saját játékát a Szent Benedek. A hajrára aztán minden a helyére került, és 28 perc küzdelem után előnnyel vonulhatott pihenőre a Balatonfüred.

A második szettben a gyengélkedő Matinát Vukov váltotta, de az átállás nem volt zökkenőmentes, így a kalocsai lányok egyenlítettek.

Nagy küzdelem alakult a harmadik etapban: a kalocsaiak játéka dominált, de a meglehetősen hektikus teljesítménnyel előrukkoló balatoniak hozni tudták a játszmát.

A negyedik felvonás is hasonlóan alakult: a Kalocsa jobban játszott, de remekül küzdött és nagy szívvel hajtott a Szent Benedek, s ez meghozta az eredményt.

A fürediek őrzik veretlenségüket, rajtuk kívül már csak a pécsiek rendelkeznek hibátlan mutatókkal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!