Sport

2016.01.07. 15:23

Futsal - A listavezetőt látja vendégül az ötödik helyen álló Veszprém

Veszprém – Nem akármilyen derbivel kezdődik a bakonyi megyeszékhelyen a futsalév. A veszprémiek az ország legjobb csapatát fogadják tévés meccsen, érdekes időpontban.

Horváth Gábor

Az esztendő első találkozóján a címvédő Rába ETO csapatát fogadja az 1. Futsal Club Veszprém az NB I-ben.A 2015/2016-os idény egyelőre nem a bakonyiakról szólt, de az idei folytatásban ez még simán változhat.Madarász János alakulata ősszel komoly hullámvölgybe került, később sikerült kievickélni a gödörből, a bakonyiak két vállra fektették például a profi játékosok alkotta Berettyóújfalut, ám igazán ütős alaphangot most tudna adni az idény hátralévő részének a gárda.

A címvédő és jelenleg is listavezető győriek legyőzése bravúr, ám egyáltalán nem lehetetlen kategória.

- Megígérem: jó meccs lesz - jelentette ki lapunknak Madarász János, s ha valakinek, neki biztosan elhisszük az állítást.

Az egykori győri kedvenc válogatottsági rekorder jól tudja, mi kell a sikerhez, s azt is, hogyan kell borsot törni az esélyesebb orra alá. A Veszprém az utóbbi években többször is megszorongatta az ETO-t.

- Tizenkét napos szünet után vettük fel ismét a munka fonalát. Úgy készültünk, ahogy szoktunk, a meccs előtti két napban viszont már az ellenfél játékának a kielemzésére is időt fordítunk. Megkönnyíti a dolgunkat, hogy Dróth Zoltán külföldre igazolt, persze így sem mi vagyunk az esélyesek, de az biztos, hogy a Győr centerjátéka ezzel gyengült.

A 27 esztendős válogatott futsalos a kétszeres BL-győztes kazah Kairat Almatyban folytatja pályafutását. Már el is búcsúzott a győriektől, a Nyírgyulaj elleni szerdai Magyar Kupa-meccsen, amelyet az ETO 10:4-re nyert meg, szerepelt utoljára a csapat mezében.

- Bízom abban, hogy vetélytársunk nem lesz csúcsformában. Milyen eredménnyel lennék elégedett? Igazából bármilyennel, akkor, ha a csapat mindent kiadott magából, ez a legfontosabb - fogalmazott a bakonyiak szakvezetője.

Az 1. FCV-Rába ETO mérkőzés szombat este nyolc órakor kezdődik, a derbit az M4 élőben közvetíti. A hazaiaknál Vas Ádám eltiltás miatt nem szerepelhet.

 

Szeretnének meglepetést okozni

– Nagyon várjuk a derbit, amelyen szeretnénk meglepetést okozni - nyilatkozta a Naplónak Tatai József. Az 1. Futsal Club Veszprém csapatkapitánya az idény első részében sokáig sérült volt, ám visszatérése után fokozatosan formába lendült.

– Szerencsére egyre jobban érzem magam, és hála istennek, a lábamnak már semmi baja. Legutóbb simán kikaptunk a győriektől, idegenben 7:1-re maradtunk alul, de előtte többször is sikerült megszorongatni őket. Ebben bízunk most is, hazai pályán, ilyen remek közönség előtt csakis a győzelemre hajthatunk. Mindent megteszünk, mindent beleadunk, most nagyon egyben van a társaság. Úgy gondolom, ha lesz két-három kiemelkedő egyéni teljesítmény, szoros, izgalmas összecsapást láthatnak a nézők, partiban lehetünk a vendégekkel – fogalmazott Tatai József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!