Sport

2016.02.03. 17:04

Ez brutális volt! - ''Kaviccsal'' dobáltak

Balatonfüred – Ritka dolog: a második félidő elején a játékvezető félbeszakította a Balatonfüredi FC-VLS Veszprém labdarúgó felkészülési mérkőzést szerdán. Szikrázó, kemény összecsapás volt.

Horváth Gábor

- Mintha kaviccsal dobálnának – jegyezte meg az egyik veszprémi játékos, miközben rohant az öltözőbe. A megye I-es veszprémi futballcsapat szerdán az NB III-ban szereplő Balatonfüredi FC vendége volt.

Az időjárási körülmények nem voltak éppen ideálisak, de amíg az első félidőben „csak” szakadt az eső, a másodikban még inkább rázendített az égi áldás, ráadásul a szél is feltámadt. Szünet után jó tíz perc játékot követően ifjabb Takács Gábor játékvezető úgy döntött, berekeszti a felkészülési találkozót. Az eső ekkor inkább már vízszintesen esett, a víz pedig több helyen is állt a műfüves pályán.

Persze egy edzőmeccsnek nem feltétlenül az a lényege, hogy 90 percig tartson, gyakorolni – még ha korlátozott körülmények között is – tudtak a csapatok, amelyek nem mellesleg tempós, szikrázóan kemény összecsapást produkáltak. Kiegyenlített játék után a hazaiak szereztek vezetést, Petruska volt eredményes, majd néhány perccel az első félidő vége előtt Burcsik szépített egy gyors baloldali akció eredményeként.

A piros mezes Füred 2:1-re vezetett az edzőmeccsen, a csapatok nemcsak egymással, az elemekkel is küzdöttek
Fotó: Penovác Károly

Még a játékrész lefújását megelőzően ismét Petruska talált be, jobboldali beadás után középen a legmagasabbra emelkedve Huber kapus felett a hálóba fejelt.

A felek nem kímélték egymást, olykor olyan volt a meccs képe, mintha egy jövőbeli Füred-Veszprém NB III-as szomszédvári rangadót láttunk volna. Nem lehetetlen, hogy ez hamarosan bekövetkezzen, a Balaton-partiaknak bent kell maradniuk, a bakonyiaknak pedig feljutniuk. Jelenleg az előbbi tűnik nehezebbnek.

Eredmény: Balatonfüredi FC-VLS Veszprém, 2:1-es állásnál félbeszakadt. V.: ifj. Takács. BFC: Szabó – Rápó, Tóth, Switzer, Böröczky, Rosta, Emperger, Baldauf, Gál, Garics, Petruska. Cserék: Hársfalvi, Gólya, Somodi, Wágner, Bánhidi, Aranyi, Krén, Hahn, Habi, Polareczki. Edző: Lantai Balázs.

Veszprém: Huber – Udvardi, Mayer, Zachán, Sadjo, Szabó L., Meiczinger, Burcsik, Farkas, Szabó P., Horváth. Cserék: Csontos, Gálfi, Gergely, Miskei. Edző: Rugovics Vendel.

Sadjo érkezése már majdnem bizonyos

A találkozót megelőzően a BFC mestere, Lantai Balázs elmondta: úgy érzi, sikerült eredményes munkát végezni az elmúlt időszakban. A keret már alakul, de még mindig nem teljes. Az NB III nyugati csoportjában jelenleg sereghajtó fürediek február 20-án játsszák idei első bajnokijukat. A Veszprém egy héttel később kezdi meg szereplését a megye I-ben. Rugovics Vendeltől megtudtuk, eddig rengeteg sérülés nehezítette felkészülésüket. Ami a keretet illeti, vannak még próbázók, kérdőjelek, az viszont szinte bizonyos, hogy a korábbi kameruni válogatott Sadjo Haman a bakonyiaknál folytatja pályafutását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!