Sport

2016.02.27. 19:33

Ez nem hiányzott: újabb füredi sérült

Csurgó – Újabb fontos emberét veszítette el a Balatonfüredi KSE a Csurgó elleni rangadón a férfi kézilabda NB I-ben.

B. Virág Rita

Csurgó-Balatonfüredi KSE 29:22 (17:12)

Nagyatád, 500 néző. V.: Tomecskó-Hunyadi, Unyatiniszki. Csurgói KK: Székely – Gebhardt 2, Cavor 9, Mota 3, Pordán, Faluvégi 5, Gazdag 5 (2). Csere: Bartucz (kapus), Herbert, Fazin, Hanucz, Hadziomerovic 4, Mikita, Dimitrievski, Szkokan 1. Edző: Sótonyi László. Balatonfüredi KSE: Fazekas – Gábori, Kasparek 3, Bánhidi 3, Gerdán, Ligetvári 1, Bóka1. Csere: Rózsavölgyi (kapus), Németh B., Győri 7 (5), Törteli, Szöllősi 4, Gyene 1, Vasvári, Kemény 2. Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 16, ill. 16 perc és egy kizárás (Bánhidi).

Hétméteresek: 2/2, ill. 5/5.

A Magyar Kupa mérkőzés után ezúttal a bajnokságban találkozott a Csurgó és a BKSE: közel telt ház előtt, Nagyatádon mérték össze erejüket a csapatok. A balatonfürediektől hiányzott a pénteken megműtött Zdolik Bence,  míg a  hazai oldalon Nagy Máté volt maródi.

Szikrázóan keményen kezdődött a mérkőzés, az első gólt a 3. percben Bánhidi szerezte. A védelmek csatáját láthatta a közönség, felváltva vezettek a felek, 10. perc: 4:4. Ekkor egy jó sorozatot produkált a vendég együttes, Bánhidi, Szöllősi és Győri góljaival a 17. percben 6:9-et mutatott az eredményjelző - azzal együtt, hogy a balatoniakat ez idő alatt három kiállítással sújtották a játékvezetők. Magára talált a Csurgó és egy 5:0-ás sorozattal a 23. percben 11:9-re fordított. Ekkor még egyenlített a BKSE Kemény góljával (24. perc: 11:11), viszont a félidő utolsó öt percében megugrott a Csurgó, több indítás góllal, illetve Cavor átlövéseivel 17:12-re alakult az állás.

Sajnos az első játékrészben a balatoniak védelme nem állt a helyzet magaslatán, és több hiba csúszott a támadásokba is.

Szünet után jól kezdett a Füred, Győri és Kasparek góljaival a 35. percben 18:14-re zárkózott a vendég csapat. Még ugyanebben a percben Ligetvári megsérült, kénytelen volt elhagyni a játékteret ezzel újabb fontos emberét vesztette el a BKSE. Cavorral továbbra sem bírt a füredi gárda, a hatodik góljával a 40. percben 20:14-re alakult az eredmény. Egy perc múlva Bánhidinek azonnal piroslapot mutattak fel a játékvezetők, szándékos ütésért büntették meg a beállóst. Mindezek dacára a Füred egy 4:0-ás rohammal újra látótávolságba került (45. perc: 21:19). Sajnos egyre jobban fáradtak a vendégek és ennél már nem tudott közelebb férkőzni a csurgóiakhoz. A hazaiak viszont ügyesen tartották az előnyüket, sőt az 55. percben Gerdán megkapta harmadik két perces büntetését és ő is elhagyta a játékteret. Mindent megpróbált és küzdött a füredi csapat, azonban a végén a csurgóiak felőrölték a vendégeket.

A jól küzdő Füred ezen a napon alulmaradt a jobban teljesítő Csurgó ellen.

Csoknyai István: - Az elmúlt másfél hétben három nagyon nehéz mérkőzést játszottunk, s a harmadik meccsen már nem tudtunk úgy koncentrálni, mint az előző kettőn. Az első negyedóráig bírtuk, utána a Csurgó könnyű gólokkal elhúzott. Érződött rajtunk a fizikai, mentális fáradtság, amin nem tudtunk úrrá lenni. Eléggé tartalékosak voltunk ma, a sokkal jobban koncentráló Csurgó megérdemelten nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!