Sport

2016.03.28. 18:26

Szomszédvári "derbi": Gulyás, Bóka és Mikler lopott némi show-t a gyorsan lefutott meccsbe

Balatonfüred - Két fantasztikus mozdulat és Mikler remeklése kivételével nem sok mindenről lesz emlékezetes a húsvéthétfői Füred-Veszprém NB I-es kézilabdaderbi.

Horváth Gábor

BKSE-MVM 24:33 (11:18)
Balatonfüred, 700 néző. V.: Horváth, Marton. Balatonfüredi KSE: Rózsavölgyi - Gyene 2, Kasparek 2, BÁNHIDI 3, Gerdán, Ligetvári 1, BÓKA 4. Csere: Szöllősi 4 (1), GYŐRI 5 (2), Németh, Törteli 1, Szilágyi 1, Gábori 1. Edző: Csoknyai István. MVM Veszprém: MIKLER - GULYÁS 5, NAGY 4, Lékai 1, SULIC 4, Ilic 4 (1), Iváncsik 2. Csere: Terzic, Schuch, Guardiola, NILSSON 6, Marguc 2, Chema 2, Ugalde 2, Palmarsson 1. Edző: Javier Sabate. Kiállítások: 6, ill. 4 perc. Hetesek: 4/3, ill. 1/1.

A sérülések miatt tartalékos Füred megilletődötten kezdett, míg a veszprémiek alaposan meghúzták az első perceket. A vendégek gyorsan eljutottak négy gólig, hiába szépített Bánhidi, az MVM a jó védekezés-gyors lerohanás párosítás hibátlan alkalmazásával magabiztosan vezetett, 11. perc: 3:8. Gulyás és Sulic szórta a gólokat, Mikler pedig remekül védett. Csoknyai István időkérése után Gulyás fantasztikus mozdulattal, a Nagy Lászlótól kapott „kínait” átemelte Rózsavölgyi kapuson, talált a hazai hálóba. Szöllősi törte meg a füredi gólcsendet, de a bakonyiak előnye ekkor már hét találat volt, 4:11. A Balaton-partiak hatosfala sok esetben egész egyszerűen képtelen volt felállni. Rózsavölgyi a legtöbbször teljesen tehetetlen volt, ennek ellenére akadt egy-két szép védése, a 26. percben ötre csökkent a házigazda hátránya (10:15), ám ez nem tartott sokáig. Szilágyi ziccerét védte Mikler, aki a folytatásban többek között Ligetvári és Bánhidi próbálkozását is hatástalanította.

Fordulás a Veszprémnek hét perc kellett ahhoz, hogy tízre hizlalja a különbséget, 12:22. Becsülettel próbálkozott a Füred, azonban a fantasztikus napot kifogó, rendkívül koncentrált Mikler sokszor tréfálta meg a hazai lövőket. A 44. percben 16:25 állt az eredményjelzőn. Mikler a folytatásban kivédte Győri hetesét, Bóka hát mögötti lövésével szemben azonban tehetetlen volt. A füredi szélső mozdulata és gólja Gulyáséhoz hasonlóan gyönyörű volt. Tíz perccel a vége előtt 28:20-ra vezetett az MVM, amely a hajrában is könnyedén váltott ritmust és találta meg az utat a hazai hálóba.

Lazán, erőlködés nélkül nyert a címvédő, a füredi csapatnak nem sok momentuma volt, ám az mindenképpen a dicséri a hazaiakat, hogy tizen belül tartották magukat.

Csoknyai István: - Komplett csapattal is nagy falat a Veszprém. Akik a pályán voltak, mindent megtettek. A vendégek annyit adtak ki magukból, amennyi a biztos sikerhez kellett.

Javier Sabate: - Erős csapat otthonában léptünk pályára. Az első félidőben jól védekeztünk, Mikler fantasztikusan védett. Jó formában vagyunk, igyekszünk még inkább előrelépni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!