Sport

2016.04.03. 18:05

Vendégként gázoltak - A 25. percben már tíz volt közte

Balatonfüred, Vác – Megadta a módját rájátszásbeli első sikerének a Balatonfüredi KSE a kézilabda NB I felsőházában. A vendégszurkolók már az első félidő végén számolhattak.

Horváth Gábor

Vác-BKSE 19:31 (10:18)

Vác, 350 néző. V.: Bán, Szloska.

Váci KSE: Vitáris – Vasic, Astrashapkin 2, Tyiskov 2, PAVLOVIC 4 (1), Lendvay 1, Császár. Csere: Tóth (kapus), Fekete 3, TERENYI 4, Chystabayeu, Pál, Kökény 1, Vucicevic 2, Bartók. Edző: Zsiga Gyula.

Balatonfüredi KSE: FAZEKAS – BÓKA 3, LIGETVÁRI 4, SZÖLLŐSI 5, BÁNHIDI 9, Petrovski 2, Gábori 1. Csere: Rózsavölgyi (kapus), GERDÁN 1, Németh 2, Győri, Törteli 1, Szilágyi, Kancel, Gyene 2 (1), Kemény 1. Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 0, ill. 10 perc.

Hétméteresek 3/1, ill. 1/1.

A BKSE (Ligetvári Patrik) nagyon motivált és fegyelmezett volt Fotó: Penovác Károly

Jól kezdett a vendégcsapat, amely több játékosát is kénytelen volt nélkülözni. Míg a hazaiaknál egyedül Bartók játéka volt kérdéses, addig a füredieknél Zdolikra, Kasparekre és Győrire sem számíthatott Csoknyai-mester. Ennek ellenére az 5. percben már 1:4 állt az eredményjelzőn. A BKSE jól védekezett, Fazekas remekül védett, és korszerű, gyors támadásokat vezetett a csapat. A vendégek kapusa megfogta Pavlovic hétméteresét és továbbra is nagyon jól játszott a Füred, amely tovább növelte előnyét, 15. perc: 4:10.

A folytatásban volt egy kis fellángolása a Vácnak, ám a vendégeknél mindenki remekelt, 25. perc: 6:16. A szép számmal elutazó vendégszurkolók hangosan éltették csapatukat. A félidő végén kicsit zárkózott a vendéglátó, de az előny így is megnyugtató volt.

A második játékrész elején felváltva estek a gólok, viszont Bánhidivel továbbra sem bírtak a váciak. A 40. percben 13:22 volt az állás. A következő 10 percben ismét csak vendégtalálatot látott a nézősereg, Szöllősi, Gyene és Németh góljaival az 50. percben 13:26-ra alakult az eredmény. A találkozó eldőlt, a vendégeknél mindenki pályára lépett, a végén valamivel közelebb tudott zárkózni a hazai csapat.

Összességében nagyon magabiztos vendégsiker született.

Csoknyai István: - Maximálisan teljesítettük azt, amire készültünk. Kiváló kapusteljesítmény és védekezés mellett extra támadójátékot nyújtottunk. Nagyon motivált és fegyelmezett volt a csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!