Sport

2016.05.13. 17:57

Ismét legyőzték a nagy riválist

Balatonfüred – Kemény ütközetben biztosította be bajnoki negyedik helyezését a Balatonfüredi KSE, amely idei utolsó hazai meccsén a nagy riválist fektette két vállra.

Horváth Gábor

BKSE-Csurgói KK 29:26 (16:12)

Balatonfüred, 700 néző. V.: Bán, Szloska.

Balatonfüredi KSE: Fazekas – Gábori 1, KEMÉNY 4, BÁNHIDI 2, Gerdán, ZDOLIK 7, Bóka 3. Csere: Rózsavölgyi (kapus), Szöllősi 3, Petrovski, LIGETVÁRI 4, Gyene, Kasparek, GYŐRI 5 (1), Kancel. Edző: Csoknyai István.

Csurgói KK: Bartucz – Gebhardt 3, CAVOR 5, MOTA 7 (7), Pordán 2, Faluvégi 2, GAZDAG 4 (2). Csere: Székely (kapus), Mikita, Hadziomerovic 1, Hornyák, Döme, Nagy 2. Edző: Sótonyi László.

Kiállítások: 14, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 2/1, ill. 9/9.

Gebhardt gólját Zdolik egyenlítette ki, remek hangulatban indult a derbi, mindkét csapatot lelkes tábor buzdította. Bartucz szép védésekkel kezdett, 3:1-re vezetett a Csurgó. Pordán verekedett ki hetest a füredi falban, Gáborit ráadásul kiállították róla, Gazdag nem hibázott a büntetővonalról, 9. perc: 3:5. Bánhidi, majd Zdolik hozta közelebb a füredieket, egyenlíteni azonban nem sikerült.

Egészen a 15. percig, a fiatal Győri szép lövéssel egalizált, 7:7.

A 20. percben először vezetett a Füred, Bóka száguldott végig a pályán (9:8), de a hazaiak elcserélték magukat, így ismét emberhátrányba kerültek. Kaotikus, technikai hibákkal tarkított időszak után Ligetvári bombázott Bartucz kapujába, 10:8. Kemény növelte tovább az előnyt, kezdett extázisba jönni a csapat és a közönség is.

Nem tudott gól lőni a Csurgó, a BKSE a 24. percben már 12:8-ra vezetett. Nagy törte meg a vendégek csendjét. A házigazda öt alkalommal is emberhátrányban játszott, mégis előnyt dolgozott ki és meg is tartotta azt. Az első 30 perc után néggyel vezetett a Csoknyai-csapat, míg a csurgóiak rendkívül idegesnek tűntek.

A második félidő elején a volt füredi Székely védte Győri hetesét, a szintén volt füredi, ám mezőnyjátékos Hornyák pedig Bóka lövését hárította vészkapusként bravúrral. Kemény is hibázott, Zdolik viszont nem kegyelmezett, 17:12 állt az eredményjelzőn.

A Balaton-partiak védekezése jól zárt, és Fazekas is remekül biztosított, ha kellett. Sótonyi a 38. percben 19:13-as állásnál kért időt. Mota hetesből szépített. Zdolik még blokkal együtt is betalált, már öt találatnál járt az átlövő.

A Csurgó azért harcolt, hogy valahogy lőtávolon belül maradjon, pontosabba oda kerüljön, 42. perc: 22:17. Sikerült, Faluvégiék 22:19-re zárkóztak, pedig időközben emberhátrányba kerültek. Ezek a vendégek percei voltak. Ligetvári óriási bombája hozta ki a BKSE-ét a gödörből.

Tíz perccel a vége előtt hárommal vezetett a Füred, Zdolik, majd Cavor volt eredményes. A hazaiak sikeresen tartották a távolságot. Cavor találatai tartották a lelket a Csurgóban, 56. perc: 26:23.

A vendégek letámadtak, de Kemény eredményes volt. Egy perccel a vége előtt két góllal vezetett a Füred, 28:26. Győri biztosította be a hazai sikert, és a bajnoki negyedik helyet, Fazekas szép védésével ért véget a rangadó.

Csoknyai István: - Óriási gratuláció a csapatnak a negyedik helyhez! Egy nagyon erős, jól játszó Csurgót győztünk le. A vendégek egy másodpercig sem adták fel, végig nyílttá tették a találkozót, nyomás alatt tartottak minket.

Sótonyi László: - Büszke vagyok csapatomra, négy kulcsemberünk hiányában megtettük a maximumot. Az első félidőben volt egy rövidzárlatunk, ami megbosszulta magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!