Sport

2016.08.15. 14:55

Megyei sikerek a kézilabdatornán

Veszprém - Egy arany- és hat ezüst-érem mellett számtalan további jó eredményt értek el a megye kézilabda- csapatai az idén XX. alkalommal megrendezett Cell-Cup nemzetközi kézilabda-fesztiválon.

Napló-információ

Augusztus 12-én, pénteken, a Veszprém Arénában került sor a XX. Cell-Cup nemzetközi kézilabda-fesztivál díjátadójára, melynek során a Veszprém megyei csapatok számtalan díjat vehettek át.

Az öt napon át tartó, több mint 550 mérkőzéssel megrendezett tornán 28 ország 166 csapata vett részt. A megyei kézilabdásokat egyebek mellett a Veszprém Kézilabda Kft. játékosai képviselték, akik a felnőtt férfi (MA) kategóriában 2. helyezést értek el, így ugyan alulmaradtak az Alba Regia KSE ellen, de megelőzték a Pick Szegedet.

Az MU16 (16 év alatti férfi) kategória első helyezettje az izraeli válogatott lett, míg a második helyet a Balatonfüredi KSE A csapata hódította el. Nem szégyenkezhet az Éles Kézisuli sem, hiszen nevükhöz két ezüstérem is kapcsolódik.

Az Éles Kézisuli diákjai (narancs) Izraellel játszották a döntőt  (Fotó: Penovác Károly)

A fiúk a 14 és a 12 év alatti korosztályban is a dobogó második fokára léphettek.

Megyénkből a legtöbb érmet a Bajnok DSE Nemes-vámos vihette haza, mely két ezüstérem mellett (lány 16 év és 14 év alatti kategóriában), a 12 év alatti lányok kategóriájában aranyéremmel a nyakában ünnepelhetett. A csapat egyebek mellett olyan csapatokat előzött meg, mint a HC Arsenal Taureni (Románia), SPR Olkusz (Lengyelország), SK Talent Dunaszerdahely (Szlovákia), IPC Váci NKSE vagy a Debreceni SC Sport-iskola.

Szép eredményekkel térhetett haza a Veszprémi Egyetem SC, a KK Ajka, az FKC Várpalota, az Ajkai Trampo-lin SE, a Bakonyerdő Pápa, a Telekom Veszprém, a Várpalotai Bányász SK, az Alsóörsért Közalapítvány és a Telekom Veszprém Tapolca csapata is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!