Sport

2016.10.06. 17:45

Különleges váltóversenyt is rendeztek Kiskunmajsán

Kiskunmajsa - Kétnapos, két fordulóból álló összetett, egyéni országos rangsoroló és váltóversenyen álltak rajthoz megyénk tájfutói a közelmúltban.

Bényi Kálmán

A szeptember utolsó hétvégéjén Kiskunmajsa közelében megrendezett Jonathermál Kupán jellegzetes, homokbuckás talaj és változatos futhatóságú erdők, nyílt rétek és cserjefoltok alkotta terep fogadta a mintegy 260 nevezőt. Felüdülési lehetőségként a közeli termálfürdő állt a résztvevők rendelkezésére, ami kétségkívül a megmérettetés egyik legnagyobb vonzerejét jelenti évek óta.

A képen a váltó versenyszám dobogós helyezettjei láthatók Fotó: a szervezők

Eredmények: F12C: 3. Bálint Gergő (VHS), F16E: 3. Bálint Benedek (VHS), F18E: 2. Péntek Márton (BSC), F35A: 1. Molnár Zoltán (THT), F60A: 2. Horváth Tivadar (HER), F65A: 1. Vitéz László (HER), N45A: 1. Németh Zsoltné (VHS), N65A: 3. Gombkötő Zsuzsanna (VTC), nyílt technikás rövid: 1. Tóth Károly (VTC).

A megpróbáltatásoknak, ezzel még nem volt végük, ugyanis szombat délután, ráadásként, egy váltóversenyen is indulhattak azok a vállalkozó szellemű futók, akikben még maradt energia a középtávú futamot követően. A kétfős csapatok mindegyik tagjának két pályát kellett teljesítenie, egymást váltva. Itt négy Veszprém megyei csapat állhatott fel a dobogóra.

Váltóeredmények: a 35 év felettiek kategóriájában: 1. Molnár Zoltán, Tóth Attila (Tapolcai Honvéd SE), 2. Bálint Bence (VHS) és Vajda Balázs (THT), a 18 év alattiaknál: 1. Péntek Márton (BSC) és Ormay Mihály (Tabáni Spartacus), 2. Angyal Dániel, Bálint Benedek (Veszprémi Honvéd SE), 3. Bálint Ádám és Bálint Gergő (Veszprémi Honvéd SE).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!