Sport

2016.10.28. 12:18

Veszprémi foci: Nem várt helyről jött a segítség!

Veszprém - Az edzőváltást követően az első bajnokiját vívja majd szombaton a VLS Veszprém NB III-as labdarúgó alakulata. Régi-új játékosokat is köszönthetünk a keretben.

B. Virág Rita

A zuhanyhíradóban már hetek óta téma volt, hogy a sikertelen szereplés miatt Lantai Balázs vezetőedzőtől megválik majd az NB III-as alakulat. Aztán hétfőn este a pletykák valósággá váltak, Lantait menesztették, a helyére pedig az addigi másodedzőt Orbán Tamást nevezte ki a klub ügyvezetője, Szabó Péter.

Orbán Tamás számára egyáltalán nem idegen a vezetőedzői szerepkör, hiszen a 2009/10-es évadban az általa vezetett veszprémi csapat óriási fölénnyel, veretlenül nyerte meg a harmadosztályú pontvadászatot.

Most korántsem ilyen rózsás a helyzet, hiszen a VLS győzelem nélkül, mindössze négy pontot gyűjtve szerénykedik a tabella utolsó helyén.

- Tisztában vagyok vele, milyen nehéz feladat előtt állunk. Azonban ha nem hittem volna abban, hogy ez a csapat képes a győzelemre, a bennmaradásra, akkor nem vállaltam volna ezt a felkérést - kezdte Orbán Tamás, a VLS Veszprém szakvezetője. - Nagyon rosszul esik, hogy a városban lesajnált, ügyetlen garnitúraként tekintenek ránk. Ezen változtatni szeretnék. Lehet, hogy nem fogunk szépen játszani, ám a mi esetünkben nem ez a lényeg. Azt viszont garantálom, hogy ezután más hozzáállású, küzdőszellemű társaság lép majd pályára, mint eddig - szögezte le.

Fotó: Penovác Károly

Orbán Tamás, aki mindig is az egyenes, szókimondó stílusáról volt ismert, hozzátette, elismeri, hogy akad néhány olyan játékos a keretben, akik nem alkalmasak erre az osztályra, de akik viszont NB III-as szintűek, azok sem jártak jó példával elől, nem mutatták meg, mire is képesek valójában.

- Mostantól csak azok léphetnek pályára a VLS színeiben, akik szívüket, lelküket kiteszik a pályára. Más mentalitás elfogadhatatlan számomra - húzta alá.

Arra a kérdésre, hogy a keretben számíthatunk-e változásokra, és ha igen, milyenekre, Orbán Tamás úgy válaszolt, nem a megszokott kezdősort küldi majd pályára. - Már korábban is volt szerencsém együtt dolgozni Tar Tamással és Bognár Péterrel. Mindketten tagjai voltak eddig is a csapatunknak, de ők az 1. FC Veszprém NB I-es futsal gárda meghatározó egyéniségei is, ezért nem tudtunk rájuk számítani. Most a bajban azonban megmutatkozott, ki az igaz barát, ugyanis mindkét focistát elengedte a futsal együttes. Ezúton is külön köszönet Madarász János edzőnek és Rajki Tamás ügyvezetőnek, akik bebizonyították, hogy egyfelé toljuk a szekeret. Szóval, ők biztosan a kezdő tizenegyben kapnak helyet - tudtuk meg.

A VLS szombaton 14.30 órától Hévízre látogat. A vendéglátók sem tűnnek túl acélosnak, hiszen az eddigi tizenkét fordulóban két győzelmet és három döntetlent szereztek, és hétszer kaptak ki, vagyis kilenc pontot gyűjtöttek.

- Egyelőre öt fordulóra köteleztem el magam, utána leülünk és megbeszéljük a folytatást. Remélem, olyan helyzetben leszünk akkor, hogy érdemes az NB III-as jövőről tárgyalni - fogalmazott a tréner.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!