Sport

2016.12.28. 21:50

Január 9-én kezdődik meg a Perutz FC felkészülése

Pápa - Megérdemelt pihenőjüket töltik a Pápai Perutz FC labdarúgói, akik több mint egy hónapos téli vakációt kaptak a klubvezetéstől. A január elején kezdődő felkészülési időszakról, a játékoskeretben várható esetleges változásokról, valamint a tervezett téli edzőmérkőzésekről Marton Miklós vezetőedzőt kérdeztük.

Polgár Szilárd

- Január 9-én kezdődik majd a téli felkészülésünk - nyilatkozta Marton Miklós.- Akkor találkozunk először az új évben a srácokkal a Perutz Stadionban. Remélem, mindenki játékra jelentkezik, és talán addigra letisztul már, hogy tudunk-e erősíteni, és ha igen, akkor kikkel.

A megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő pápai labdarúgók (a fenti képen sárga mezben) jórészt
a Perutz Stadionban készülnek majd, ám, ha zordabbra fordul az időjárás, akkor a sportcsarnokban is tréningezhetnek Fotó: Polgár Szilárd

- Összeállt már a csapat téli felkészülésének a forgatókönyve?

- A téli felkészülés elején mindképpen a fizikai erőnlétet szeretnénk fejleszteni. Az előzetes tervek szerint várhatóan hét edzőmérkőzést játszunk majd, főként NB III-as együttesek ellen, de megyei bajnokságban induló csapatokkal is összemérjük az erőnket. A találkozók többsége itthon lesz, a dolgok mostani állása szerint várhatóan játszunk majd Ajkával, Csornával, Ménfőcsanakkal, Jánosházával, illetve lesz szlovák ellenfelünk is.

Marton Miklós Fotó: Polgár Szilárd

- Nem a leghálásabb feladat a téli zimankóban tréningezni. Hol lesznek az együttes edzései?

- Jórészt a Perutz Stadionban készülünk majd, ám, ha zordabbra fordul az időjárás, akkor a sportcsarnokban is tréningezhetünk. Az utóbbi években nem volt igazán tartósan téli idő, a hideg nem akadály, a hó viszont megnehezítené a dolgunkat. Bízom benne, hogy a téli szünetben a srácok megőrzik a kondíciójukat, szinten tartják az erőnlétüket, és nem engedik el magukat az ünnepek kör-nyékén.

- A beszélgetés elején szóba került a Perutz FC játékoskeretének megerősítése. Mit lehet erről tudni, melyik csapatrészbe érkezhet új játékos?

- Ha az NB III-ban akarunk szerepelni, akkor mindenképpen erősítenünk kell. Véleményen szerint mindegyik poszt tekintetében jó lenne bővíteni a keretünkön, így a védelemben, a középpályán és a csatársorban is. Konkrét kiszemeltünk azonban még nincs, így erről egyelőre nem tudok nyilatkozni.

- Végül egy személyes kérdés: Marton Miklósnak miként teltek az ünnepek?

- Nagy örömömre a karácsonyi ünnepekre hazajöttek nagyobbik gyermekeim, akik egyébként Szombathelyen és Győrben élnek. Karácsonykor így együtt volt az egész család, sőt, közösen elmentünk a nagytemplomi karácsonyi misére is. Ezúton szeretnék a csapatom, a klubunk, valamint a magam nevében boldog új évet kívánni minden kedves szurkolónknak, támogatónknak és a Napló olvasóinak!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!