Sport

2017.02.23. 19:40

A veszprémiek csapatkapitánya a haveroknak is üzent

Majdnem 12 évig voltak csapattársak, hosszú ideig közvetlenül egymás mellett játszottak. A két barát most egy nagy megyei derbin kerül egymással szembe a futballpályán.

Horváth Gábor

FC Ajka-VLS Veszprém rangadót rendeznek szombaton a labdarúgó NB III nyugati csoportjában.

Az összecsapás egyik legnagyobb érdekessége, hogy tétmeccsen először tér vissza korábbi sikerei színhelyére Gunther Zsolt. A Veszprém legrutinosabb futballistája így szembekerül barátjával, Pákai Gergővel, akivel (a megyeszékhelyen, majd Ajkán) majdnem 12 évig voltak csapattársak.

- Biztosan furcsa érzés lesz, hiszen nemcsak csapattársak voltunk, hanem a barátomnak is mondhatom, minden héten beszélünk egymással. Nagyon nem lesz zrika, mi már nem abban a korban vagyunk, hogy ezt túlzásba vigyük, tiszteljük egymást - válaszolta érdeklődésünkre Pákai Gergő. Az FC Ajka csapatkapitánya kisebb sérüléssel bajlódik, a tavaszi nyitányon (amelyen együttese bravúros, 4:1-es sikert aratott idegenben az éllovas Érd ellen) nem lépett pályára, de bízik benne, hamarosan teljesen egészséges lesz. - A felkészülés alatt sérült meg a térdem, egy hete már a csapattal edzek, meglátjuk, pályára lépek-e szombaton. Az együttes győzött, mindenkinek meg kell harcolni a helyéért, de ez így van jól. Számított, hogy sikeresen szerepeltünk az ősz második felében, pozitív élményekkel mentünk a szünetre. Úgy gondolom, erősödtünk a télen, és ezt meg is mutattuk az Érd otthonában. Már vetélytársunk kiállításai előtt is jobbak, élesebbek voltunk a hazaiaknál - tekintett vissza a középhátvéd, aki a szombati ellenféllel kapcsolatban elmondta: a Veszprém masszív, fegyelmezett játékra képes.

- Mi vagyunk az esélyesebbek, több pontunk van és hazai pályán játszunk, ugyanakkor nehéz meccsre számítok. Magabiztosan focizhatunk, és nyernünk kell, ha a célunkat el akarjuk érni - jelentette ki Pákai Gergő.

Pákai Gergő (zöld mezben, balra) játéka kérdéses, Gunther Zsolt (piros mezben) kilenc évig focizott Ajkán, először tér vissza ellenfélként

 

A veszprémi csapatkapitány, Gunther Zsolt örömmel nyugtázta, milyen remekül sikerült a tavaszi rajt számukra (4:0).

- Őszintén szólva, a Diósd nem tanúsított nagy ellenállást. Ez a siker mindenképpen jót tett az önbizalmunknak, felszabadultan fociztunk és látványos támadásokat szőttünk, szép gólokat szereztünk. Sajnálom, hogy ilyen kevés néző látogatott ki, de remélem, ha belelendülünk, újra vissza tudjuk csábítani a szurkolókat is - hangsúlyozta a rutinos védekező középpályás.

Gunther Zsolt hozzátette, a télen érkezett új játékosokkal erősödött a csapat, különösen Bene Zsombor gyorsasága tetszik neki.

- Eddig hiányzott a játékunkból a jó szélsőjáték. Remélem, Bene érkeztével feljavul a támadójátékunk is. Kocsis Gergő is jól mozgatta a társaságot, szóval szerintem előrébb léphetünk, és most már egyáltalán nem tűnik lehetetlen küldetésnek a bennmaradás kiharcolása - vélekedett Gunther.

Zsolt, aki korábban kilenc évig futballozott Ajkán, bizakodva tekintett a hétvégi, szomszédvári rangadó elé.

- Most mondhatnám, hogy úgy készülök, mint az összes többi rivális ellen, de ez nem lenne igaz. Jó a kapcsolatom az ajkaiakkal, szerettek ott engem, és én is szerettem ott focizni. Ilyenkor az ember próbálja félretenni az érzelmeit, de azért van bennem némi bizonyítási vágy, hiszen visszatérek az egykori sikereim helyszínére, és szeretném megmutatni, hogy még érek valamit - fogalmazott őszintén a labdarúgó.

Az FC Ajka és a VLS Veszprém egyaránt szép sikerrel kezdte a tavaszt

A veszprémi nevelésű Gunther Zsolt annak idején egyszerre debütált a felnőttcsapatban egyik legjobb barátjával, Pákai Gergővel. - Már a nyitóforduló után ment a zrika egymás közt. Attól függetlenül, hogy az Ajka más célokért küzd, mint mi, akármi megtörténhet a megyei rangadón. Számomra jó kis elégtétel lenne, ha mondjuk az én gólommal nyernénk. Jó meccset várok és sok nézőt. Ezúton is üzemen a haverjaimnak, hogy jöjjenek el Ajkára. Ha legalább a fele ott lesz, akkor hangulatos ütközet elé nézünk - zárta vigyorogva a beszélgetést Gunther Zsolt.

Az FC Ajka-VLS Veszprém rangadó szombaton 15 órakor kezdődik. Bücs Zsolt hosszú ideje veretlen együttese a negyedik helyről várja az összecsapást, míg a veszprémiek a tizenötödik pozícióban tanyáznak. A két csapat őszi meccse (amelyet Pápán rendeztek) 0:0-ra végződött.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!