Sport

2017.02.08. 17:30

Nagy izgalmak előtt - Veszprém ad otthont az idei kupa final fournak

Veszprém - Fantasztikusan izgalmas mérkőzéseket tartogat a hétvégi futsal Magyar Kupa négyes döntő, amelynek a Március 15. úti sportcsarnok ad otthont.

Horváth Gábor

A sportág krémje érkezik Veszprémbe hétvégén, s ugyan a helyiek komoly hiányérzettel tekintenek a futsal Magyar Kupa négyes döntőjére (az 1. FC Veszprémnek nem sikerült kvalifikálnia magát, a negyeddöntőben az Aramis SE-vel szemben maradt alul a bakonyi csapat), ettől függetlenül igen magas színvonalú és izgalmas sporteseményre van kilátás.

A veszprémi Füzy Zsolt (17-es mezszámmal) Győr-Aramis SE kupafinálét vár, előbbi sikerével
Fotó: Penovác Károly

A férfiaknál három remek formában lévő NB I-es együttes és egy meglepetésalakulat várja a csatát. A kupacímvédő, a bajnokságban élen álló, itthon egyeduralkodó Rába ETO, valamint az utóbbi hetekben komoly lendületbe kerülő Aramis SE és Haladás mellett az NB II-es Dunakeszi került be a final fourba. Utóbbi két első osztályú vetélytársat is kiejtett, a Berettyóújfalu, valamint a Bőny sem tudta megállítani a döntőbe vezető úton. A Keszi szombaton a győriek ellen lép pályára, azaz még az eddigieknél is nagyobb bravúrra lenne szüksége a vasárnapi fináléba kerüléshez. A másik ágon várhatóan igazi ki-ki meccset láthat a nagyérdemű. Füzy Zsoltot, az 1. FC Veszprém játékosát kértük fel esélylatolgatásra. - A Dunakeszi-Győr meccsen egyértelműen utóbbi a favorit, bár a futsalban bármi megtörténhet, itt most nem valószínű a meglepetés. A másik párharcot a pillanatnyi forma dönti majd el. Hétfőn játszottunk a Haladás otthonában, előtte pedig az Aramis ellen léptünk pályára, én utóbbinak adok nagyobb esélyt. Igaz, a szombathelyiek edzőt váltottak, ami feldobta őket, de szerintem a fővárosiak jelenleg jobb csapatot alkotnak. A kupát pedig, úgy gondolom, a győriek hódítják el - válaszolta érdeklődésünkre a tavaly nyáron Veszprémbe igazoló fu-tsalos, aki megjegyezte: csapatukat mélyen érintette, hogy nem tudtak bejutni a saját rendezésű négyes döntőbe. - Nagyon akartuk, apró dolgokon, nüanszokon múlt, hogy nem sikerült. Ez meglátszott az öltözői hangulaton is, most viszont már dolgozunk tovább, a célunk az, hogy bebiztosítsuk bajnoki felsőházi tagságunkat. Onnantól pedig új időszámítás kezdődik - fogalmazott Füzy Zsolt.

A veszprémi futsalhétvégén a hölgyek is harcba szállnak a kupasikerért.

Az esemény pontos menetrendje

A négyes döntő programja, elődöntők, nők, szombat, 10.30: Szekszárd-Rubeola FC Csömör, 13.00: Tolna-Mözs-Kiskunfélegyháza. Férfiak, 15.30: Dunakeszi-Rába ETO, 18.00: Haladás-Aramis. Vasárnap, finálé nők: 17.00. Férfiak. 20.00.



Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!