Sport

2017.07.08. 07:40

Ajkán maradt a győzelem

SAKK Tóth Béla nyerte a XVll. magyar egyéni senior sakkbajnokságot.

Tisler Anna

Az egyhetes, június 26-tól július 2-ig tartó versenyre 28 sakkozó nevezett be. A vasárnapi eredményhirdetésen Rácz Zoltán, a Magyar Sakk Szövetség főtitkára kijelentette, hogy a sakk az a szenvedély, amely egész életén át elkíséri az embert. Példaként említette édesapját, aki 86 évesen is rendszeresen sakkozik.

Gerencsér Hilda, az önkormányzat oktatási, művelődési és sportbizottságának tanácsnoka elmondta, hogy a verseny színvonalát mutatja, hogy a legtöbb benevezett nemzetközi mester vagy  FIDE-mester. A sakk kiváló szellemi torna és közösségfejlesztő tevékenység, az azonos érdeklődési körűek összejönnek, hogy játsszanak egy jót, tanuljanak egymástól is. Sakkozni bárhol lehet, és az idős kor sem akadály, bizonyítja ezt az is, hogy a versenyen hatan 80 éven felüliek voltak.

A bajnokság színvonalát jól mutatja, hogy több olyan sportember nevezett, aki nemzetközi nagymester vagy FIDE-mester Fotó: Györkös József

A megyéből öten vettek részt a XVll. magyar egyéni senior sakkbajnokságon, a győztes Tóth Béla nemzetközi mester, a tizenharmadik Paksa Rudolf FIDE-mester, valamint Babocs Gyula és Szabó Vilmos ajkai, Papp Károly balatonfüredi versenyző.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!