Sport

2017.07.28. 09:54

Sportjegyzet - "A jégszívű"

Kétségtelen, hogy a történelem már rögzített olyan háborúkat, amelyeket nők robbantottak ki és mindenüket bevetették annak megvalósításában.

Donát Tamás

Az is tény, hogy sokaknak nagyon erős a befolyásolási hatásuk, tudják vezetni, irányítani a történések menetét. Főleg azok, akiknek hatalmuk és pénzük van hozzá. De ez csak ott működik igazán ahol a nadrágot is nő hordja a férfi helyett.

Nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy a világ egyik legjobb kézilabdázója, a Veszprémből kurtán-furcsán lelépő izlandi Áron Palmarsson szerelme, Águsta Eva Erlensdottir mellett szoknyát hordana. És az énekes-színésznő kedvéért, sugallatára döntött úgy, hogy egy éves szerződésén átlépve hazatér. A sportág labdaművésze, egészen zseniális képességű játékosa hideg, rideg racionalitással döntött további sorsáról. Amiben gyereket váró kedvese legfeljebb csak megerősíthette. A profi sportban ugyanis az a jellemző inkább, hogy a barátnő, feleség követi a játékost. És nem fordítva. Mert a nagy pénzt a sportoló keresi. És azt bizony érdemes követni. A szerelem mellett.

A „mi" volt Pálmánk már tavaly visszatologatta az asztalon lévő szerződés hosszabbítási ajánlatokat. A balatoni házában ahol élt, minden bedobozolva, indulásra készen volt a hétvégén. Majd valaki elviszi onnan. Ezért jött csak vissza. Aki azon gondolkodik, hogy tovább játszik, az nem csomagol előre.

Szinte biztos, hogy a Barcelona mozgatja a szálakat. Ugyanis ha Palmarssont eltiltják és megbüntetik, az sem kerül egymillió euróba, amit a hírek szerint a Telekom Veszprém szeretne kapni játékjoga átadásáért.. Még akkor sem, ha a klasszis költségeit is állják, amíg katalán mezben pályára léphet, ha egyáltalán ez a terve és a célja. És persze az sem mellékes szempont, hogy a keveréssel-kavarással a Veszprémet is gyengítik a spanyolok. Hiszen taktikai variációk, gólok és asszisztok vesznek el a Veszprém játékából a „jégszívű" távozásával. És bizony nagyon hiányzik majd! Ha nehezen is, de túléljük...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!