Sport

2017.07.28. 10:35

Több mint százan játszottak zalaerdődi színekben

ZALAERDŐD A legelső játékosok is részt vettek a 25 éve alakult labdarúgócsapat jubileumi rendezvényén vasárnap, július 23-án. A ma már a negyvenes éveik végén járó férfiak többsége is pályára lépett annak ellenére, hogy már hosszabb ideje nem sportol versenyszerűen.

Tisler Anna

Az öregfiúk a szlovákiai Lakszakállas testvértelepülés csapatával játszottak kétszer harminc perces mérkőzést. A jelenlegi csapat tagjai a Soproni Vasutas Sportegylet NB II-ben játszó sportolóival mérkőztek. A megye III-ban szereplő zalaerdődiek kiválóan helytálltak. A mérkőzéseket a helybeliek és a játékosok hozzátartozói is végignézték, majd a szervezők mindenkit megvendégeltek. A Zalaerdődi Futball Klub elnökétől, Marácz Istvántól megtudtuk, a csapat 1992-ben alakult. Az akkori játékosok közül már csak ő és az elnökhelyettes, Laczi Attila aktív.

Fent: A mostani zalaerdődi labdarúgók és segítőik. Lent: Az öregfiúk csapata Fotó: Parti Alexandra

A mostani csapat 23 fős, a labdarúgók helyiek vagy kötődnek a községhez. Az elmúlt évben hatodik helyen végeztek, és csupán egy pont választotta el őket az ötödik helytől. Remélik, hogy az augusztus 28-án kezdődő évadban javítani tudnak. A klub vezetése elégedett a sportolókkal. Hogyor András játékos-edző is jó munkát végez. Már készülnek a következő évre, edzőmeccseket játszanak, amihez nem ők keresik a csapatokat, hanem őket keresik mások, hogy szívesen játszanának velük. Ez is egyfajta elismerés a sporttársaktól. Az edzéseket pénteken tartják, vasárnap meccs van, ahova a községből is sokan kilátogatnak.

Marácz István elnök

Marácz István elmondta, örülnek, hogy a fiatalok szeretnek közösségben sportolni. Az elmúlt negyed században több mint százan léptek a pályára zalaerdődi színekben. A labdarúgás összetartó erő is, a sportolók a pályán kívül is baráti közösség, a lakóknak egy jó vasárnapi program, hogy kilátogatnak a mérkőzésre, beszélgetnek. Sok szurkoló vidékre is elkíséri a csapatot. A fiúk jó körülmények között sportolhatnak, korszerű öltözőjük és pályájuk van, nemrég szerelték fel a vállalkozások felajánlott társasági adójából vásárolt labdafogó hálót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!