Sport

2017.08.18. 14:55

Nemcsak egyénileg, váltóban is lehetett nevezni a TomTom Pápa Félmaratonra

PÁPA Közel 400 versenyző részvételével a Cardiomax SE második alkalommal rendezte meg a TomTom Pápa Félmaraton elnevezésű minimaraton és félmaraton futóversenyét.

Haraszti Gábor

A benevezettek nemcsak a hét, illetve a 21 kilométeres távval küzdöttek meg, hanem a változékony időjárással is, hiszen hol a meleghez, hol a szemerkélő, vagy éppen a szakadó esőhöz kellett alkalmazkodniuk a sportolóknak.

Újdonság volt idén, hogy a félmaraton 21 kilométeres távját két- vagy háromfős váltóban is lehetett teljesíteni, ebbe a kategóriába is több család, baráti társaság nevezett.

Cseke Norbert zenés bemelegítése után Áldozó Tamás polgármester köszöntötte a minimaratonra melegítő versenyzőket. A városvezető beszédében gratulált mindazoknak, akik - ahogy fogalmazott - a grillszezon közepén, a sörözésre csábító nagy melegekben is erőt merítettek, felkészültek és vállalták a megmérettetést.

Elsőként a hét kilométeres mezőny rajtolt el, a Fő tér- Kossuth Lajos utca-Major utca-Cinca sor-Árok utca- Március 15. tér-Tókert utca- Ady Endre sétány-Várkert- Várkert utca-Vajda Péter-lakótelep-Gróf út-Fő tér távot 26:47 perces idejével a Rábapordányból érkező Hegedüs Tamás teljesítette a leggyorsabban.

- A szervezés, az időjárás és a pálya is kifogástalan volt. Tavaly 21 kilométeren tettem próbára magam, idén egy sérülés miatt „csak" a minimaratonra vállalkoztam. Jó tempóban sikerült futnom, egy háromfős boly tagja voltam, csak az utolsó métereken alakult ki minimális különbség közöttünk. Gratulálok a szervezőknek, remélem, jövőre is el tudok jönni - fogalmazott Hegedüs Tamás.

Sokan próbára tették magukat a Cardiomax SE másodszor megrendezett futóversenyén Fotó: Haraszti Gábor

Pontban tíz órakor sorakoztak fel a futók a félmaraton rajtvonala mögé, ők a korábban említett távot háromszor futották le. A tervezett háromórás szintidőn jócskán belül, 1:26:04-es idejével az olasz Bosio Renzo szakította át elsőként a képzeletbeli célszalagot. A 16-29 év közötti kategóriában 1 óra 30 perces idejével Fáró Jenő volt a leggyorsabb.

- Ez volt az első félmaratonom, korábban mindig rövidebb távokra vállalkoztam. Bevallom, emiatt kicsit féltem, hogyan tudom beosztani az erőmet. Szerencsére ezzel nem volt végül gond - mesélte a Vas megyei Bobáról érkezett Fáró Jenő. - Egészen erős első kört mentem, utána tudtam tartani az iramot, néhány percet lassultam csak körönként, így az általam kitűzött 1 óra 40 perces időn belül teljesítettem a távot. Az épületek viszonylag jól lefogták a szelet, ezért kifejezetten jól lehetett haladni, azonban a murvás részekkel kicsit megküzdöttem. Összességében jól éreztem magam, elégedett vagyok - fűzte hozzá a fiatalember.

A férfiaknál és a hölgyeknél is három korcsoportban hirdettek győztest, emellett dobogóra szólították az abszolút kategória és a váltók legjobbjait is.

Íme, az eredmények. Minimaraton, férfiak, 16-29 év: 1. Pichler Tamás; 2. Szita Tamás; 3. Forray Zoltán. 30-43 év: 1. Hegedüs Tamás; 2. Molnár Máté; 3. Kanyár Tamás. 44 év és felette: 1. Wimmer László; 2. Poczai Roland; 3. Nagy Károly.

Minimaraton, nők, 16-29 év: 1. Zsadányi Anikó; 2. Bertalan Regina; 3. Gulyás An-na. 30-43 év: 1. Kovács Veronika; 2. Bata Veronika; 3. Raffay Brigitta. 44 év és felette: 1. Kósa Szilvia; 2. Ruzsicska Ildikó; 3. Tamás Attiláné.

Félmaraton, férfiak, 16-29 év: 1. Fáró Jenő; 2. Cseke Norbert; 3. Kovács Máté. 30- 43 év: 1. Horváth Balázs; 2. Borbély István; 3. Altrichter Márk. 44 év és felette: 1. Bosio Renzo; 2. Sturm Ernő; 3. Tamás Attila.

Félmaraton, nők, 16-29 év: 1. Czafit Zsuzsanna; 2. Gere Alexandra; 3. Kovács Hajnalka. 30-43 év: 1. Györkös Virág; 2. Wölfinger Andrea; 3. Veronika Roberts. 44 és és felette: 1. Tóth Zsuzsanna; 2. Szeibert Anikó; 3. Paksa Edina.

Férfi váltó: 1. Bakony Trail Team; 2. Futótűz; 3. Futunk.

Női váltó: 1. Generáció; 2. Perszóna; 3. Tripla A.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!