ügyesen helytálltak

2018.01.23. 18:31

Régiós atlétikai évadnyitót tartottak

Közel háromszáz induló vett részt a Sport XXI. közép-dunántúli régiós atlétikai versenyen, ahol minden helyezésért óriási harcot vívtak egymással a csapatok.

B. Virág Rita

Nagyon ügyesen helytálltak a fiatalok a különböző számokban Fotó: Pesthy Márton

Az évad első régiós versenyét a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) szervezte meg a stadion munkacsarnokában, ahol öt egyesület 32 csapata mérhette össze tudását az U11-es és az U13-as korosztályban.

A fiatalok öt versenyszámban mutathatták meg tudásukat, a váltófutás, a medicinlabda-dobás, a helyből távolugrás, a hosszúgát mellett

egy új gyakorlat is bemutatkozott: a szivacs felett, a levegőben végrehajtott lábtartáscsere jól vizsgázott a gyerekek körében.

A városból a házigazda VEDAC mellett a Tóthné Stupián Anikó vezette Sportolj Velünk SE (SVSE) is nevezett. A VEDAC 11 csapatot indított, 88 gyermekkel. Külön gárdát indított a VEDAC a Báthory, Deák, illetve a Gyulaffy iskolával, valamint több helyi iskola vegyes csapatokkal versenyzett a VEDAC színeiben.

Nagyon ügyesen helytálltak a fiatalok a különböző számokban Fotó: Pesthy Márton

Németh Attila, a VEDAC ügyvezetője lapunknak elmondta: – A legnagyobb si-ker számunkra a rendkívül magas indulói létszám, hiszen a verseny elsődleges célja a sportág megszerettetése a gyerekekkel. Köszönet jár az edző kollégáinknak, akik a VEDAC részéről 88 gyermeket tudtak indítani, valamint a lebonyolító csapatnak, akik társadalmi munkában vállalták a rendezést. A viadal láthatóan kinőtte már a stadion munkacsarnokát, így a jövőben nagyobb helyszínben kell gondolkodnunk – fogalmazott.

Az U11-es korcsoportban mintegy 15 csapat indult, három futamban. Az ARAK piros csapata és az SVSE szoros versenyt vívott az arany-éremért, a Viadukt SE pedig a VEDAC A csapatával a bronzéremért. Mindkét párharcban a befejező szám, a hosszú gát döntötte el a vég-ső helyezéseket. Végül ARAK piros, SVSE, VEDAC A sorrend alakult ki.

Az U13-asoknál a 17 egység között még kiélezettebb küzdelem folyt az érmes helyekért. Az ARAK neonnarancs és neonzöld csapata nem egy futamban versenyzett, de mindkét társaság azonos pontszámot szerzett a végén. A több győzelmének köszönhetően a neonnarancs jutalma lett az ezüstérem, míg a bronz a neonzöldekhez került. A győzelmet az ARAK piros csapata szerezte meg. A legjobb veszprémi az SVSE lett a negyedik helyezéssel, a VEDAC pedig az ötödik helyen zárt.

A megméretés végén a résztvevők nemcsak elismerő oklevéllel gazdagodtak, hanem csokit és matricát kaptak a gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!