JEGYZET

2018.08.22. 06:30

Negyvennyolc

K. Mayer András

Hazudnék, ha azt állítanám, hogy hiperheves szívdobogást okozott számomra a hír, miszerint hazatérhet Dzsudzsák Balázs. De kétségtelen, az ember azért felkapja a fejét, ha vele kapcsolatban ilyesmit hall, olvas.

Főleg akkor, ha olyan irgalmatlanul hatalmas összeget társítanak mellé, mint havi negyvennyolc millió forint!

Természetesen nem tudjuk, hogy valóban ilyen gázsit kér-e a 31 éves, 96-szoros válogatott futballista, de valószínűleg nem járnak messze az igazságtól azok, akiktől ez a hír szárnyra kapott. Legutóbbi klubjában, az arab-emírségekbeli Al-Wahdában ennek a dupláját kereste, felfoghatjuk tehát úgy is, hogy nagyon rendes, jólelkű, elengedte a felét, uccuneki, azonnal írjunk alá vele.

A kérdés az, hogy kell-e Dzsudzsák a BL- vagy az El-csoportkörbe tartó Vidibe, vagy sem. Illetve: ennyiért kell-e.

Ha nem enged a negyvennyolcból, azt kell mondjam, nem kell. Egész egyszerűen: szerintem ennyit nem ér. Dzsudzsák kétségtelenül jó futballista, ugyanakkor nem lehet véletlen, hogy az elmúlt évben már nem róla szóltak a hírek, nem vele volt tele a sajtó – legalábbis Nyugaton, jelenleg is meghatározó futballkultúrával bíró országokban biztosan nem. Legutóbb az Al-Wahdában játszott (előtte pedig a török Bursasporban gurított), ahová 2016 augusztusában igazolt, vagyis immár két éve nem a legmagasabb szinten futballozik. Ekkora idő pedig nem múlik el nyomtalanul: nem kérdés, Dzsudzsákot újra fel kellene építeni, formába kellene hozni. Kérdés, van-e erre ideje a Vidinek.

Persze a döntést majd a székesfehérvári klubnál hozzák meg, s látva az utóbbi évek építkezését, a bajnoki címet, a sikeres nemzetközi szereplést, ha ők mégis szerződtetik Dzsudzsákot, valószínűleg ők látják jobban a helyzetet. Elnézve a Bajnokok Ligája selejtezőjében játszott meccseket, a Vidit egyébként valóban csak dicséret illeti: Marko Nikolics együttese nem azzal tűnt fel, hogy brillírozott (erre egész egyszerűen ezen a szinten nem lenne képes), hanem azzal, hogy minden egyes mérkőzést igyekezett maximális koncentrációval, szervezetten végigjátszani, ami a siker alapkövetelménye.

Ma jöhet az AEK Athén elleni párharc első felvonása, a csoportkör előtti utolsó csata. Amelyen nem csak az dől el, ki juthat majd oda a húsosfazékhoz, a BL főtáblájára, hanem valószínűleg az is, hogy Dzsudzsák szerződtetése téma marad-e, vagy sem. Ha így áll a helyzet, akkor, nem kérdés, azért drukkolok, hogy egy hét múlva is kérdéses legyen, hazajön-e.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!