JEGYZET

2021.02.18. 06:30

Új fuvallat

Címkék#Bódi Csaba

Bódi Csaba

„Nem véletlenül alkotunk szakmai párost Szabolccsal, hasonlóan gondolkozunk a labdarúgásról.” Iménti kiemelés Toldi Gábor bemutatkozó miniinterjújából származik. A Debreceni VSC kedden kinevezett edzője trénertársához, Huszti Szabolcshoz fűződő kapcsolatát világította meg így a Loki honlapján.

Semmi kétség, a közös szellemiség helyes irányba visz, mi több, a hosszú távú kapcsolatok alapját képezi. Az pedig nyilvánvalóan kizárható, hogy véletlenül jött volna össze a Huszti, Toldi edződuó, ugyanis tavaly szeptembertől novemberig együtt dolgozott a páros. A veretes labdarúgó-múlttal büszkélkedő (51-szeres magyar válogatott, kétszeres magyar bajnok, kétszeres orosz bajnok és egyszeres orosz kupagyőztes, a Bundesligában a frankfurti és hannoveri színekben csaknem 40 gólt szerzett) Huszti Szabolcs miután befejezte a labdarúgást, sporttanácsadóként segítette Toldi Gábor vezetőedzői munkáját az NB III-as fehérvári együttesnél. A közös feladat most ismét összeboronálta őket a hajdúságiahoz, ahol noha jó sínpárra állított mozdony robog az NB I felé, a klub elöljárói száguldó szupervonatban gondolkodnak. Oda pedig másik vezető kell.

A szakemberválasztás szempontjairól a DVSC elnöke rántotta a leplet. Szabó Péter egyértelműsítette, hogy bár a csapat ötpontos előnnyel első az NB II-ben, nem volt jó a haladás iránya. Ezért döntöttek a váltás mellett, és csupán egyetlen kitételt tartottak szem előtt, nevezetesen: ne a magyar futball forgásából válasszanak vezetőedzőt, mert az hosszú távon nem biztos, hogy kifizetődő.

Nem onnan választottak, így aztán a Huszti, Toldi kettős megbízásával a debrecenieknek alaposan sikerült meglepetést okozniuk.

Ettől hangosabban már csak az szólt volna a Nagyerdőben, ha újra Herczeg Andrást húzzák elő a cilinderből, vagy ha visszacsábítják a klubnál négy éve alaposan leszerepelt portugált, Leonel Pontest.

Pont ezt nem akarták a cívis városban, mint ahogy más(oka)t sem.

Tévedés azt hinni, a DVSC játékosállománya olyan erős, hogy bárki hirdetheti az igét a futballistáknak, azok gond nélkül masíroznak az élvonalba. A Kondás-mondásoknak immár vége, a sokszor nyögvenyelős győzelmek után a töretlen fejlődés jegyében jöhet a közönségszórakoztató, attraktív játék. Huszti úgy véli, a Lokinál megvan a minőség, lehet dominálni a mérkőzéseken, az a lényeg, hogy a gárda sok gólt rúgjon.

Tényleg itt az új gondolkodásmód.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!