Sportvilág

2010.06.27. 12:49

Az angolok bevásároltak a német meccsre

Hamburger- és virslihegyek árnyékában, sörtenger közepén várták vasárnap az angolok a labdarúgó-válogatott nyolcaddöntős mérkőzését az örök ádáz ellenféllel, Németországgal szemben.

MTI

A mérkőzés napja az idei melegrekordot is meghozta: kora délután már 30 fok körül járt a hőmérséklet Anglia legnagyobb részén. A meteorológia napok óta jelezte a hőhullámot, így milliók döntöttek úgy, hogy a szabadban, kellemes piknik közepette figyelik az összecsapást.
Az Asda szupermarket-hálózat közölte: előzetes becslései szerint boltjaiban 130 ezer tonna, kerti hússütögetéshez használatos csomagolt faszén fogyott vasárnapig; ez 85 százalékkal több az ilyenkor szokásos mennyiségnél.
A cég emellett 3,1 millió csomag - Angliában mindig igen népszerű - előresütött fűszeres krumplit, 500 ezer szelet előkészített, szabadban süthető hamburgert, 33 ezer liter dobozos fagylaltot, emellett 2,8 millió adag pork pie-t értékesített; ez utóbbi fűszeres sertéshús-vagdalt tésztában sütve, ami az igazi angol piknik egyik ugyancsak elmaradhatatlan kelléke.
A Tesco áruházlánc csak vasárnapra 10 ezer tévékészülék, kilencmillió adag szabadban sütögethető virsliféle, 700 ezer doboz saláta, 1,5 millió adag tejszín és egymillió doboz eper értékesítésével számolt. A cég szerint ez lesz "minden idők legnagyobb barbecue-hétvégéje" Angliában.
Az angol pubok ötmillió pint extra adag sörkészletet rendeltek a nagy napra (1 pint = 0,57 liter).
A Mail on Sunday egészen mélyreható számításokkal igyekezett bizonyítani, hogy miért az angolok az esélyesebbek a bloemfonteini összecsapáson. A vasárnapi bulvárlap kimutatta például, hogy ez Fabio Capello szövetségi kapitány 28. meccse az angol válogatott élén, és a legutóbbi nyolc szakvezető közül hat megnyerte a maga 28. mérkőzését az angolokkal.
Mindemellett Anglia soha nem veszített koalíciós kormányzás idején, márpedig jelenleg a brit Konzervatív Párt és a Liberális Demokraták együtt alkotják a brit kormányt. A Mail ugyanakkor csendben hozzáteszi: az angolok Németországgal soha nem is játszottak koalíciós brit kormány alatt...
Jó jel az is, hogy a vasárnapi meccset Angliában a BBC közvetíti. A statisztikák ugyanis azt mutatják, hogy 1982 óta - amikor először osztotta meg egymás között a világbajnoki közvetítéseket a közszolgálati társaság és az ITV kereskedelmi televízió - a BBC csaknem kétszer annyi győztes angol meccset sugárzott, mint az ITV - sorolja a biztató előjeleket a Mail on Sunday.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!