Sportvilág

2012.10.17. 05:44

Tengerentúli tenisz

Balatonfüred, Budapest - Az Európai Mesterverseny megnyerésével hangolt a tengerentúli bemutatkozásra. Ráadásul első magyar lányként állhatott fel a dobogó legtetejére az olasz rendezvényen.

zaol.hu

A teniszben talán kevésbé járatos sportkedvelőknek is jelent valamit az elnevezés: Orange Bowl. A világ legkomolyabb utánpótlásversenyén jól szerepelni maga a főnyeremény. Persze az sem rossz, ha előtte valaki a Bollettieri Teniszakadémián megrendezett Eddie Herr-kupán győzi le ellenfeleit.

Az biztos, hogy a balatonfüredi, ám a közelmúltban Budapestre költözött Gálfi Dalma megragadhatja a lehetőségeket.

- Nem ment annyira a játék, mert gond volt a kontaktlencsémmel - mesélte az olasz vetélkedésről a 14 esztendős hölgy, aki azért  biztos, ami biztos, a problémák ellenére megnyerte a versengést. - Salakszem került a lencse alá, ami megkarcolta a szemhártyámat, most ezt kell orvosolni.

- Ebben a sportágban, hasonlóan talán a bokszhoz, az amerikai bemutatkozás az igazi értékmérő.
 
- Eddig csak Európán belül  játszottam, és bár láttam már videón jövőbeni ellenfeleimet teniszezni, nyilván nem ismerem még őket. Izgalmas kirándulás lesz, már várom a novemberi utazást, ahol a Nike-világkupán, az Eddie Herr Cupon és a korosztályos világbajnokságnak nevezett Orange Bowlon indulok.

- Az ifjú lányok legyőzik a velük egyidős fiúkat.
 
- Ez velem is gyakran előfordul, amit persze voltak, akik nehezen viseltek. Ugyanakkor elérkezik az a kor, és ez lehet a férfiak számára vigasz, amikor ők egyértelműen felülmúlják majd a nőket. Az én ellenfeleim ennek a határán vannak most, noha aput például már rendszeresen sikerül legyőznöm.

- Nem ritka, ugyanakkor nem mindig működő dolog az apalánya, edzőtanítvány kapcsolat.
 
- Azért is költöztünk fel a közelmúltban a fővárosba, mert apu mellett Hornok Miklós, a válogatott mestere fog velem foglalkozni a jövőben. Anyu, aki egyébként fiatalabb korában szintén teniszezett, pedig továbbra is a kondimat igyekszik majd rendben tartani.

- A magyar női bajnokságot is 13 éves lány nyerte meg.
 
- Bevallom őszintén, a magyar mezőnyt nem nagyon ismerem. Mivel idén nem indultak olyan nevek, akikért érdemes lett volna benevezni, így mi kihagytuk ezt a versenyt.

- Ha már a nevekről van szó: jó néhány magyar felsorolható, akik ott voltak a legjobbak közé jutás szélén, aztán mégsem sikerült nekik a bravúr.
 
- Erre csak azt tudom mondani, hogy én mindent meg fogok tenni ezért. Szeretnék sok-sok nemzetközi versenyen elindulni, és emellett nem feledkezem meg a rengeteg edzésről, illetve a kitartásról és a szorgalomról sem.

 

 


Mindenkit legyőzve lett mester

Az olaszországi Reggio Calabriában megrendezett európai mesterversenyre a kontinens ranglistájának első nyolc helyezettjét hívják meg minden esztendőben. Gálfi Dalma a horvát Curnic ellen 6:3, 6:0-ra nyert az első körben, majd a szlovák Mihalikovát 7:5, 6:4-re győzte le. A döntőben az orosz Kalinskaya ellen 7:5, 2:6, 6:4-re diadalmaskodott, és az első magyar lány lett, aki ezen a rendezvényen megszerezte az aranyérmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!