Sportvilág

2014.01.13. 16:58

Elhunyt John Button, Jenson Button édesapja

A 2009-es világbajnok édesapja valószínűleg szívrohamban vesztette életét.

Kovács Noémi

John Buttonre a hírek szerint otthonában, a francia Riviérán találtak rá holtan, minden valószínűség szerint szívroham végzett a tavaly 70. évét betöltött férfival. Jenson Button édesapja közkedvelt személyiség volt a Forma-1-es paddock valamint a rajongók körében egyaránt. A McLaren nevében Martin Whitmarsh, a wokingiak első embere fejezte ki részvétét versenyzője és családja felé.

„El szeretném mondani, hogy mennyire szomorú voltam, amikor megtudtam, hogy John meghalt. Hosszú Forma-1-es pályafutásom során sok Forma-1-es édesapával találkoztam, de azt hiszem elmondhatom, hogy John mindegyiküknél hűbb maradt a fiához.” – kezdte a wokingi csapatfőnök.

„Jenson kiskora óta versenyzett a gokartban, az édesapja pedig mindig mellette volt és segítette-támogatta őt, előteremtette a pénzt a következő versenyére. Ez azután sem változott, hogy Jenson egyre idősebb lett és folytatta győzelmi sorozatát az autóversenyzésben, John ugyanúgy ott volt mellette, ő volt a legállhatatosabb pártfogója.” – folytatta a brit szakember.

„És még most is, hogy Jenson egyre tökéletesebb Forma-1-es világbajnokká vált az utóbbi évek során, a legtapasztaltabb versenyző lett a rajtrácson, John ugyanúgy, mindig jelen volt mellette, Jenson kis létszámú, hűséges, szerető, jóindulatú kíséretének népszerű tagja volt. A következő szezon az ötödik lesz Jenson számára a McLaren kötelékében.” – tette hozzá a McLaren első embere.

„Úgy emlékszem, hogy John részt vett az elmúlt 4 szezon összes versenyén, igazi egyéniséggé vált a paddockban és azt gondolom, hogy a McLaren családjának pótolhatatlan tagja lett. Ő nem csak egy nagyszerű apa, de kedves ember is volt, elmondhatatlanul hiányozni fog Jensonnek és természetesen a McLarennél is mindenkinek, sőt a Forma-1-es közösségnek is. Biztos vagyok benne, hogy a McLarennél mindenki illetve a Forma-1 minden szereplője csatlakozik hozzám és őszinte részvétét nyilvánítja Jensonnek, a Button családnak és John számtalan barátjának.” – mondta Whitmarsh.

További hírek a Forma-1 világából IDE kattintva -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!