Sportvilág

2014.01.15. 11:05

Férfi kézilabda Európa-bajnokság: kemény csata jön

Aalborg, Veszprém - Egy ponttal várja a csoportkör utolsó fordulóját a magyar válogatott a dániai kézilabda Európa-bajnokságon. Északi ellenfél után újra északi, Norvégia következik.

MTI

Hatalmasat harcolt egymással kedden este a magyar és az izlandi nemzeti együttes. Először a szigetországiak futottak az eredmény után, aztán pedig mi.

A kiélezett, izgalmas hajrában Lékai Máté néhány másodperccel a vége előtt egyenlített. Az egy pont nem rossz, de kizárólag akkor ér valamit, ha csütörtök este nem kapunk ki Norvégiától. Ha így lesz, továbbjutunk.

A csapatból Lékai mellett ezúttal Ancsin Gábor nyújtott átlag felettit, a szegediek balkezes átlövője hét bombát helyezett az izlandiak hálójába.

A veszprémiek közül Iváncsik Gergő három, Gulyás Péter két góllal, Schuch Timuzsin pedig kemény védőmunkával járult hozzá a pontszerzéshez.

A mieink boldogak voltak az Izland elleni meccs után, de tudják, az Európa bajnokság legjava még hátravan MTI Fotó: Kovács Tamás

- Óriásit küzdött mindkét csapat, mindkét fél nyerhetett volna. Szerintem megérdemeltük az egy pontot. Az utolsó három percben két százszázalékos helyzetet is kihagytunk, ezért nem sikerült a két pontot megszereznünk. A játék minden elemében előreléptünk a spanyolok elleni mérkőzéshez képest, felvettük az Európa bajnokság ritmusát. Tiszta szívből gratulálok a magyar válogatottnak. A kívülállók egy fantasztikus meccset láthattak, igazi propagandája volt a kézilabdának. A norvégok ellen egy ennél is nehezebb összecsapásra számítok, egy igazi ki-ki mérkőzés lesz, ahol ők teljes mértékben hazai pályán szerepelhetnek - fogalmazott a 27:27-re végződött mérkőzést követően Mocsai Lajos szövetségi kapitány.

Lékai Máté elmondta: óriási küzdelmen vannak túl.

- Mindent megtettünk a győzelemért, amely a kezünkben is volt, de sajnos a végén két hatalmas ziccert hibáztunk és volt egy eladott labdánk is, szóval a végén még mi örülhettünk a döntetlennek.

Az izlandiak szövetségi kapitány, Aron Kristjansson egyszerre volt csalódott és elégedett.

- Túlságosan passzívan kezdtük a mérkőzést, ráadásul az első félidőben az igazi kapusteljesítmény is hiányzott. A második félidőben elképesztően szoros csata alakult ki, csalódott vagyok, hogy nem nyertük meg az összecsapást, ugyanakkor elégedett vagyok az egy ponttal.

A magyar- norvég összecsapás csütörtökön este 20.15-kor kezdődik. Norvégia kedden egészen jó teljesítménnyel rukkolt elő Spanyolország ellen, de pontot nem tudott csípni, 27:25-re kikapott a világbajnoktól. Az Eb-n minden négyesből három-három alakulat jut a középdöntőbe, ahol két csoportban folytatják a többi továbbjutó elleni eredményeiket magukkal vivő csapatok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!