Sportvilág

2014.05.25. 10:02

Foci vb 2014 - Iváncsik Tamás a spanyoloknak szurkol

Labdarúgó világbajnoki felvezető sorozatunk része, hogy más sportágak képviselőit is megkérdezünk az idei brazíliai eseményről. Egyértelmű, hogy az MKB-MVM Veszprém KC keretének jelentős része spanyol párti, így Iváncsik Tamás is.

Horváth Gábor

Persze ez nincs összefüggésben azzal, hogy a szélső több hispán csapattárssal és trénerrel is rendelkezik, a kiváló kézilabdázó hosszú ideje a spanyol nemzeti csapat híve.

- Nagyon szeretem a spanyol focit. Ha klublabdarúgásról van szó, nálam csak a Barcelona jöhet szóba, a világ és Európa-bajnokságokon pedig a spanyol válogatottért szorítok – mondta el lapunknak Iváncsik Tamás, aki hozzátette spanyol csapattársai között több a Real Madrid drukker, mint a Barcelona szimpatizáns, ezzel együtt az is biztos, hogy a két tábor a nyári világbajnokság idejére összefog, és megpróbálja kiszurkolni az újabb trófeát a címvédő válogatottnak.

Iváncsik Tamás nagyon kedveli a futbalt, így figyelemmel követi majd a vb eseményeit (Fotó: Penovác Károly)

Utóbbiban Tamás is bízik, bár hozzátette: a hazai pályán játszó és mindig bombaerős brazil nemzeti együttest nagyon erős vetélytársnak tartja. Brazília ráadásul olyan csapat, amely nagyon régóta vár arra, hogy ismét felüljön a trónra és erre most remek alkalom kínálkozik.

- Persze ne felejtsük el, hogy a spanyolok most már hosszú évek óta az élmezőnyben vannak, nagyon rutinosak. Én, megmondom őszintén, őket várom világbajnoknak. Igyekszem minél több mérkőzést megnézni, ahogy időm engedi. A focit szinte mindenki szereti, s ha világbajnokságról van szó, még nagyobb a sportág népszerűsége. A vb-ben az a jó, hogy igazi különlegességeket láthat az ember, a legerősebb válogatottaktól és a legismertebb játékosoktól kezdve egészen a kisebb csapatokig és kevésbé ismert focistákig. Szóval az esemény szinte minden percét lehet élvezni! - jelentette ki a bakonyiak sokszoros magyar válogatott kézilabdázója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!