Sportvilág

2014.07.07. 18:00

Foci VB 2014: Az edző és a cserekapus

Nemzetközi körkép - Az elmúlt napokban a holland labdarúgó-válogatott cserekapusával, valamint szövetségi kapitányával volt tele a nemzetközi sajtó.

MTI

Mint ismeretes Louis van Gaal rendkívül váratlan, teljesen szokatlan húzásra szánta el magát a Costa Rica elleni negyeddöntő hosszabbításának végén. A hollandok szövetségi kapitánya az utolsó percben kapust cserélt, Jasper Cillessen helyére Tim Krul állt. A Newcastle hálóőre két 11-est is kivédett, ezzel elődöntőbe röpítve az övéit. A szakember később elmondta: tudatosan készültek erre a cserére, amelyről csak az egyik kapus tudott.

– Már a meccs előtt mondtuk Krulnak, hogy ő védhet, ha tizenegyesekre kerül a sor, Cillessennek viszont nem említettük ezt a lehetőséget. Nem akartuk, hogy megzavarja a felkészülésben – nyilatkozta a holland mester, aki megjegyezte: nem is lehet kérdés, hogy ki áll a kapuba az elődöntőben. – Természetesen Cillessen lesz az.

Ettől függetlenül úgy éreztük, a tizenegyeseknél Krul a megfelelő választás, kettejük közül ő a jobb tizenegyesölő. A lecserélt Cillessen először nem igazán reagált nyugodtan és barátságosan a történésekre. Nyilvánvalóan végig védeni akart és nagyon meglepte a húzás. A kispad felé tartva fel is rúgott egy kulacstartót, ugyanakkor gyorsan belátta, hogy a döntés nem a személye ellen szólt, a csapatnak pedig nagyon jót tett. A fiatal hálóőr nem is duzzogott sokáig, elsőként gratulált kollégájának a büntetőpárbajt követően.

– Tudtam, hogy be fogok állni a tizenegyesekhez, ha marad még egy cserénk. A 120. perc közeledtével kezdtem egyre izgatottabb lenni, ami ezután történt, egy valóra vált álom. Senki sem tudhatja, mit érzek most pontosan – nyilatkozta az érthetően magát a fellegekben érző Krul, aki az első számú kapust és a válogatottat is dicsérte.

Hangsúlyozta, egy rendkívül összetartó társaságról van szó, kiemelte: ha Cillessen a meccs rendes játékidejében nem véd többször is nagyot, el sem jutottak volna a tizenegyesekig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!