Sportvilág

2014.07.03. 09:57

Az én vébém - Takaréklángon égő németek

Az egyenes kieséses szakaszban szerintem azt kaptuk a világbajnokságtól, amit vártunk tőle.

Ha rossz volt a mérkőzés, akkor izgalmasan végződött, vagyis hosszabbítással, vagy büntetőkkel. Meg persze voltak egészen kimagasló teljesítmények, a sportág minden csínját-binját felsorakoztató csaták. A kolumbiai továbbjutásnak örülök, kimondottan tetszik a játékuk. A brazilok viszont unalmasan és elképzelés nélkül fociztak eddig, kíváncsi vagyok mire lesznek képesek a folytatásban. A franciák bejutása jó hír, ők mindig is közel álltak a szívemhez, ahogy a belga-amerikai csatát sem lehet eléggé dicsérni. Megalkuvás nélkül mentek előre az európaiak, majd az utolsó tíz percben egészen elképesztő teljesítménnyel rukkoltak elő az amerikaiak.

Fantasztikus volt, egyértelműen a vébé eddigi legjobb meccsét láthattuk. Argentína hiába áll nagy nevekből, meglehetősen halovány a produkciójuk, ahogy a németek is takaréklángon nyomatták eddig. Jellemző, hogy ők ezzel a focival is menetelnek előre és nyilván ennél csak jobbra lesznek képesek. Costa Rica üde színfolt, ahogy a büntetőket a találkozó végén beverték, az lenyűgöző volt. Meglehetősen sok gólt lőnek a résztvevők az utolsó percekben, egyértelmű tehát, hogy a hajtás, a mindenekfeletti akarás kifizetődő lehet. A négy következő meccs előtt legfeljebb vágyai lehetnek a szurkolónak, fogadni semelyik pályára lépő biztos továbbjutására nem lehet. Rangadókat fogunk kapni, olyanokat, melyeket szinte még a szünetben sem lehet otthagyni egy pillanatra sem.

 

/Lang Ádám/

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!