Sportvilág

2017.02.06. 08:59

Várhatóan kedden este érhet célba Fa Nándor

Fa Nándor kitűnő tempóban halad, nyolcadik helyét senki sem veszélyezteti, s akár már kedden beérhet a célba a Vendée Globe szóló földkerülő vitorlásversenyen.

A viadal honlapja szerint a magyar hajós 730 tengeri mérföldre van a Les Sables d'Olonne-i céltól, nagy tempóban hajózik egy nagyon aktív, alacsony nyomású front segítségével, mely nem csupán hétfőn, de még kedden is segíti majd - írja az MTI.

A versenyigazgatóság számításai alapján a 35-40 csomós nyugat-délnyugati szélben vitorlázó Fa Nándor kedden este, vagy éjszaka érkezhet meg.

A 63 éves magyar sportember a vízen lévők közül vezet, a közvetlenül mögötte haladó francia Éric Bellionnal szemben közel 1000 tengeri mérföld az előnye.

A mostani versenyen a mezőnyt eredetileg 29 hajó alkotta, 11 azonban már feladta a viadalt, heten pedig már beértek. A győzelmet a francia Armel Le Cléach rekordidővel, 74 nap 3 óra 35 perc 46 másodperccel szerezte meg.

Fa Nándor a harmadik Vendée Globe-ján versenyez, a feladat egyedül egy 60 lábas (18 méteres) hajóval, kikötés és külső segítség nélkül körbehajózni a Földet. Az 1992/93-as menet során a legjobb nem franciaként ötödik helyen ért célba 128 nap után.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!