Sportvilág

2017.02.02. 12:14

Fa Nándoron a sor, hogy célba érjen

Miután a francia Louis Burton elérte Les Sables d’Olonne kikötőjét és a hetedik helyen zárta a VIII. Vendée Globe-ot, Fa Nándor lesz a Földkerülő vitorlásverseny következő befutója.

Ferencz Balázs

A rajt után 87 nappal 19 órával 45 perccel és 49 másodperccel behajózott Les Sables d’Olonne kikötőjébe a francia Louis Burton (Bureau Vallée), s így a hetedik helyen zárta a VIII. Vendée Globe megállás nélküli egyszemélyes Földkerülő vitorlásversenyt. Így most már a magyar skipper, Fa Nándor és 60 lábas hajója, a Spirit of Hungary halad a legközelebb a franciaországi célhoz.

88 nap és 3 órás folyamatos hajózás után 1762 tengeri mérföldre (3263 km) volt a nyolcadik helyen álló fehérvári versenyző a céltól. Széltaktikai szempontból rendkívül nehéz napokon van túl Fa Nándor, óceáni viszonyokhoz képest gyakran kellett halzolnia (a hajó irányváltoztatása elfele a széltől) hajóját, hogy a kalkulált szélirányok szerint a legideálisabb pályán haladjon. A tervek szerint február 8-án ér célba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!