Sümeg

2006.06.12. 22:00

Megszépül a romatelep

<b>Gombáspusztán kiépítették a vízvezeték-hálózatot és aszfaltozták a bekötõutat</b>

Mórocz Zsolt

Épül a hidroglóbusz, a vízvezeték-hálózat, két busz-megállót építettek, bitumenes bekötõút vezet már a 8-as fõútról a telepre, tájékoztatta lapunkat Vecsey Ferenc polgármester. A nagyrészt romák által lakott pusztán, mint ismeretes, korábban az egészségre káros nitrátos víz miatt kéthetenként lajtos kocsival szállították az ivóvizet a lakosság ellátása céljából a mintegy öt-hat kilométerre fekvõ faluból. Ez azonban sokszor nem elégítette ki a szükséges és alapvetõ igényeket sem, télen pedig akadozott. A telepen a szentgáli önkormányzat lakásfelújításokat hajtott végre, s tervezik, hogy kisbuszt is vásárolnak, amely hetente három alkalommal behozná a faluba az ott élõket élelmiszer-bevásárlás céljával, illetve szállítaná az óvodásokat, iskolásokat a szentgáli iskolába, óvodába.
A gyerekek ugyanis korábban szétszórtan, Városlõdre, Herendre, Bándra jártak iskolába, mivel a buszközlekedés nem tette lehetõvé az anyatelepülésre való bejárásukat. Mindemellett nagyon kockázatos átkelniük a 8-as úton.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!