Sümeg

2007.01.24. 03:29

Farsangi bál évértékeléssel

Zirc (müller) - Lelkiekben gazdag, ugyanakkor fergeteges hangulatú volt az Országzászló Alapítvány immár második alkalommal megrendezett keresztény nemzeti farsangi bálja.

Dallos Zsuzsa

Rendezvényeiket az apátságban tartják, így volt ez most is. Bittmann Károly titkár köszöntötte a szépszámú vendégsereget, majd Egervölgyi Dezső egy esszét olvasott fel a magyarságtudatról, a nemzeti érzésről. Összefoglalta a tavalyi évben végzett igen sokrétű munkájukat, szólt rendezvényeikről. A legbüszkébbek a Rákóczi-szobor szeptemberi avatására, mely közadakozásból valósult meg, szervezésükben. Juhász Antal újévi köszöntésként Petrás Kálmán Őrszem a Hargitán című versét szavalta el, a hatéves Detre Csongor Reményik Sándortól a Nem nyugszunk bele című verset mondta el. A bál fővédnöke Talabér Márta, a megyei közgyűlés alelnöke volt, aki pohárköszöntőjében kiemelte, a civil szervezet Zirc érdekeiért dolgozik. Ottó Péter polgármester elmondta, lehetnek szép utak és egészségház, ha nem együtt, hanem egymás mellett élnek egy településen az emberek. Kiemelte - utalva az alapítvány megalakulására, amikor veszélybe került az Országzászló, mert a régi vezetés tervezte azt szétbontani s áthelyezni -, nincs az a rossz, melyből ne születne valami jó. Lékai Jusztin atya érdekes beszámolót tartott kutatásairól, nézeteiről, Petőfi Sándor feltételezhető barguzini sírjáról és a magyar koronázási palást, korona eredetéről. Máj János titkár átadta tagjaiknak a névre szóló tagsági igazolványokat. Az es-ten a tagok által főzött csül-kös töltött káposztát és farsangi fánkot szolgáltak fel. A vidám hangulatú bálon a zenét Matyi István szolgáltatta. A vidám táncos mulatságot jelmezesek bevonulásai színesítették.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!