Sümeg

2008.04.29. 02:26

Sínen a vasútkiállítás

Verona, Veszprém (hgy) - Az Európai Vasútmodell Szövetség (EuroTrack) idén ünnepelte fennállásának huszadik évfordulóját, s ez alkalomból április végén ünnepi kiállítást szerveztek Veronában.

Halmos György

A teljes jogú tagsággal rendelkező veszprémi Baross Gábor Vasútmodellező és Vasútbarát Klub képviselte Magyarországot. A rangos rendezvényen a tagfelvételre váró szegedi Bo-Bo Vasútmodellező Klub tagjai is részt vettek. A kiállítást a Modell Expo Italy keretében rendezték meg - tájékoztatott Letenyei István, a klub helyettes vezetője. Elmondta, hogy a több ezer négyzetméteres csarnokban az európai szövetség 480 négyzetméteres területen építette fel a körülbelül 300 méter hosszú terepasztalát, amelyet nyolc ország vas-útmodellezői készítettek. A magyarok egy falurészletet állítottak ki kétvágányos kisvasúti megállóval. A csarnokban nemcsak vasúti, hanem más modellek is megtekinthetőek voltak, így az érdeklődők láthattak tengeri csatát működő hajómodellek segítségével egy beépített medencében. Letenyei István szólt arról, hogy az EuroTrack az áprilisi kiállításon is megtartotta közgyűlését, amelyen a klubok vezetői vettek részt. A közgyűlés megtárgyalta az eddig végzett munkát. A szövetség alapszabályzatának értelmében a tisztségviselők megbízatása lejárt, a közgyűlés döntött az új személyekről. Ezenkívül eldöntötték a további kiállítások helyszíneit, vagyis jövőre a németországi Aachen és a franciaországi Caan kapta a rendezés jogát. Magyarország ilyen kiállítást csak 2013 után rendezhet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!