Sümeg

2008.04.17. 02:29

Születésnap vetélkedőkkel

Veszprém (szo) - A Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 125. jubileumi kiállítással indította útjára szerdán másfél héten át tartó, vetélkedőkkel, koncerttel, teaházzal színesített diáknapi programsorozatát.

Szép Orsolya

Körmendi István, az intézmény igazgatója a megnyitón elmondta, hogy a kiállított munkákban szellem- és mesterségbeli tudás, kézügyes-ség találkozik, hiszen minden egyes darabot egyedien, nagy gonddal készített alkotójuk. Körmendi megjegyezte, a kiállításon látható tárgyak bátran versenyre kelhetnek a mai tömegtermékekkel, ugyanis hosszú élettartamúak és örök értéket testesítenek meg.A diákok alkotásai között aprólékosan kivitelezett, fából készült berendezési tárgyakat, gyönyörű báli ruhákat, ékes frizurakölteményeket, ínycsiklandozó péksüteményeket láthattak az ér- deklődők. Azonban nemcsak a munkák végtermékeit lehetett megtekinteni, hanem számos olyan műszaki rajzot is kiállítottak, amelyek a munkafázisokat, egy-egy mestermű elkészítésének az útját mutatták be.A kiállításon a Táncsicsok keze nyoma című fotópályázatra benevezett képek is helyet kaptak. Az idelátogatók láthattak olyan kreatív tárgyakat is, amelyek a mai technika elemeiből, hulladékaiból készültek, egyfajta modern designt képviseltek. A főszerepet azonban mégiscsak a művészetet és egyben a praktikumot ötvöző kézműves termé- kek kapták. A diákok munkái felveszik a versenyt a tömegtermékekkel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!