Sümeg

2013.04.30. 17:52

Tánc reggeltől estig Sümegen

Tíz település művészeti csoportjai mutatkoztak be az ötödik alkalommal megrendezett Dunántúli Táncversenyen a Kisfaludy Sándor Művelődési Központban. A több száz táncos összesen hetvennyolc koreográfiával nevezett.

Szijártó János

Az egész napos program folyamatosan élénk érdeklődés mellett zajlott, a fellépők hozzátartozói mellett ugyanis számos érdeklődő tekintette meg a műsort. A sümegi tánccsoportok mellett zalaegerszegi, nagykanizsai, keszthelyi, pókaszepetki, vasvári, veszprémi, balatonfüredi és budapesti művészeti együttesek is képviseltették magukat showtánc, mazsorett, hip-hop, akrobatikus rock and roll, hastánc, jazz balett, moderntánc, társastánc-formációs társastánc, klasszikus balett, valamint táncszínház kategóriában.

 

A sümegi Broadway Tánccsoport a legutóbbi versenyen is számos elismerést gyűjtött be (Fotó: Szijártó János)

A versenyszámokat kiváló  szakmai zsűri, Stefán Gábor balettmester, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház koreográfusa, Paksa Eszter balettmester - táncpedagógus, Búry Katalin zenés színpadi pedagógus, Szerencse Károly táncművész értékelte a tánctechnika, összhatás és eredetiség szempontjai szerint. A szakmai értékelés alapján arany minősítést szereztek a Kisfaludy Művelődési Központban működő tánccsoportok, a  Ramasz László vezetésével működő Just Dance Társastánc Club, a Zafirah hastáncegyüttes,  a Broadway Tánccsoport, szólistái pedig ezüst és bronz minősítésben részesültek. A sümegi Broadway Táncegyüttes művészeti vezetője, Oláh Tamás nyerte a koreográfusi nívódíjat, az együttes balettmestere, Forgács Márta pedig kiváló szakmai munkájáért elismerésben részesült.

A veszprémi Anaconda RRC kiemelt aranyat (művészeti vezető: Kis Katalin), a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió csoportjai (művészeti vezető: dr. Kiszelyné Czibik Tünde), szólistái 12 tizenkét bemutatott koreográfiájukkal öt  arany és négy ezüst minősítést szereztek.

A Dunántúli Táncverseny Bajnoka címet a veszprémi Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió, a Sümeg Kupát a budapesti Rave Dance együttes, a Modern Tánc Nívódíjat a zalaegerszegi Körtánc Művészeti Iskola érdemelte ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!