Sümeg

2013.11.10. 11:40

Tárlat és műsor

Sümeg - Hetedik alkalommal adott otthont a Kisfaludy művelődési központ a nevelőszülőknél és lakásotthonokban élő gyermekek és fiatalok ki mit tud vetélkedőjének a napokban.

Szijártó János

A szervező megyei gyermekvédelmi szolgálat munkatársai színpadi produkciókat, rajzokat, kézműves alkotásokat és süteményeket vártak. A megnyitón elhangzott, hogy Veszprém megyében közel félezren élnek gyermekvédelmi gondoskodásban. Közülük csaknem százan neveztek be a ki mit tud-ra. A versenyen a szervezők nem állapítottak meg helyezéseket, minden gyerek és felkészítő nevelőszülő emléklapot és ajándékot kapott.

Két óvodás, Babai Angelina és Vitai Mónika a színpadon (Fotó: Szijártó János)

 

A rajzokból, csuhékból, kerámiákból a művelődési központ előterében készítettek kiállítást, a gyermekek által készített süteményeket is oda tették ki. A nézőtéren ülők közel ötven produkciót tapsoltak végig, amelyek között volt zene, tánc, ének, próza, színdarab. A nevelőszülőktől megtudtuk, többen összefogtak és az azonos életkorú vagy érdeklődési körű gyermekeket közösen készítették fel. A karácsonyi hangulatot idéző gyertyás táncot hófehér ruhában adta elő Horváth Barbara, Horváth Natália, Horváth Krisztina, Horváth Dzsenifer, Buella Alexandra és Buella Beatrix.

A Kapai testvérek, Bianka, Ramóna és Marcell kacsatáncot jártak. Az óvodás Babai Angelina és Vitai Mónika énekelt. A nagyobb gyerekek az Anasztázia című darab egy nehéz részletét tanulták be és adták elő. A műsorban Csurja Tímea, Horváth Barbara, Szűcs Gyöngyi, Szűcs Gyöngyi, Buella Krisztián, Róka Fanni, Benke Melinda, Muszer Nikolett és Kutasi Dzenifer szerepelt. Több műsorszámban a nevelőszülők saját gyermekei is részt vettek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!