Sümeg

2014.08.17. 07:27

Lecsófesztivál civil összefogással

Rigács - Nyúlhúsos, kolbászos, natúr lecsót készítettek a benevezett csapatok a lll. Lecsófesztiválon szombaton. A programot az Összefogás Rigácsért Egyesület és a Palántaklub tagjai szervezték.

Tisler Anna

A fesztiválon részt vettek a rigácsi polgárőr egyesület testvérszervezete, a veszprémi Dózsaváros polgárőrségének tagjai is. A főzésbe is bekapcsolódtak, majd a zsűri döntése alapján első helyezést  szereztek. Főzött még egy rigácsi, megyeri, sümegi és soproni csapat is. A szervező egyesületek is megmutatták tudásukat, de ők versenyen kívül indultak. A zsűrizést követően a helybeliek és a vendégek elfogyasztották az összes bogrács tartalmát.

A Palántaklub tagjai közül Markó Andrea, Balázs Richárd, Balázs Áron, Balázs Karolina, Leskovics Daniella és Leskovics Csilla mutatta meg, mit készítettek. Fotó: Tisler Anna

Ebéd után a gyerekeket a Palántaklub tagjai által termelt és feldolgozott mentából készült üdítővel kínálták. A klubot, amelyben a gyerekek a konyhakerti és a gyógynövényekről tanulnak, kertészkednek, a Lecsófesztivál ötletgazdája, Bán-Czuczai Gyöngyi vezeti.

A rendezvényen adták át a Virágos Rigácsért díjakat. A legvirágosabb porta tulajdonosa Vitai Károlyné, második helyezett lett Szabó Miklósné, harmadik Molnár Lászlóné, különdíjat kapott Merácz Béláné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!