Sümeg

2014.08.08. 11:25

Megújul a hivatal és a művelődési központ

Sümeg - Megújul a polgármesteri hivatal és a Kisfaludy Sándor MŰvelődési Központ a nyáron.

Szijártó János

Erről Rátosi Ferenc polgármester tájákoztatta a Naplót. Mint megtudtuk, helyi vállalkozások végzik az épületek felújítási munkáit. A bruttó 150 millió forintos, pályázati összegből finanszírozott beruházás augusztus közepétől indul. A fővállalkozó a város tulajdonában álló Közszolgáltató Kft. lesz, alvállalkozóként helybeli cégek és egyéni vállalkozók jutnak munkához. Rátosi Ferenc polgármester kiemelte, a képviselő-testület törekszik arra, hogy főként a helyieket támogassák, nekik biztosítsanak lehetőséget, bevételi forrást. A munkálatok során a két középület kívül és belül is megújul, egyebek között új nyílászárókat építenek be, felújítják a fűtési rendszert, valamint napkollektorokat helyeznek el az épületeken.

Megújul a városháza is még a nyáron Sümegen (Fotó: Szijártó János)

Egy másik beruházás, az évtized legjelentősebb fejlesztésének befejezése is augusztusra esik, a hónap közepén adják át a hét települést érintő szennyvízcsatorna-rendszert. Az 1,7 milliárd forintos beruházás uniós támogatásból valamint az érintett kistérség lakóinak, településeinek 300 millió forintos saját erejéből valósult meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!