Sümeg

2014.09.26. 14:50

A Jobbik a független sümegi polgármester és csoportja mellé áll

Sümeg - Az Egységben Sümegért csoport tagjai szerdai sajtótájékoztatójukon cáfolták, hogy a Jobbik nem támogatja a helyi jelölteket.

Tóth B. Zsuzsa

Dobó Zoltán a Veszprém megyei Jobbik szervezetének alelnöke, a jelöltállító bizottság tagja elmondta, hogy a szóbeszéddel szemben a független jelöltek csoportja a Jobbik támogatását élvezve indul a választáson.

- A jelöltállító bizottság szerint Rátosi Ferencet és a képviselő jelölteket a Jobbik Veszprém megyei szervezete támogatja, szeretnék, ha a jelenlegi polgármester és csapata vezetné a várost eztán is. Úgy döntött a Jobbik vezetése, hogy a független polgármesterjelöltet és csapatát erősíti a küzdelemben. A Jobbik érdeke, hogy ne a Fidesz csoport irányítsa a várost. Hiszen már bebizonyosodott, hogy függetlenként is jól lehet várost vezetni, sőt, mióta nem kormánypárti a város vezetése, azóta a korábbinál jobban fejlődik Sümeg - mondta Dobó Zoltán. Rátosi Ferenc polgármester hozzátette, hogy a kormányzat részéről független polgármesterként nem érzett diszkriminációt, minden támogatást megkapott a város. Kérte a választáson indulókat, hogy tisztességes, valós kampányra törekedjenek, ne sértsék meg egymást, majd a jövőt érintő tervekről szólt.

A híresztelésekkel szemben a polgármester és csapata a Jobbik támogatását élvezi. A képen balról jobbra: Horváth Tibor, Mics Ferencné, Trombitás Ottó, Kovács László, Oszkó István, Dobó Zoltán, Rátosi Ferenc, Tajcs Sándor, Freili Béla, valamint Molnár Gábor látható (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

- Szeretnénk elérni, hogy továbbra is ingyenes maradjon a hulladék szállítás, de a testületnek meg kell vizsgálni további rezsi csökkentő lehetőségeket is. Például a kommunális adó egy része elengedésének lehetőségét. Fontos a csapadékvíz elvezetésének megoldása, a rendszer kiépítése. Központi dísztér kialakítását tervezzük, rendezni kell a piac helyzetét, a 84-es út mellett zajvédő falat kell építeni. Lényeges feladat a szociális otthon fejlesztése, szociális lakások építése a régiek helyett. Az elhagyott szeméttelep rekultivációja az ivóvíz minőségének megőrzése miatt is sürgető, valamint napelem parkot és ipari utat szeretnénk kialakítani. A vár körül és a Fehér kövekhez vezető úton tanösvény készülhet. Az önkormányzat ugyan több, mint száz főt foglalkoztat, de a létszámot növelni kell mondta Rátosi Ferenc. A független csoport tagjai ugyancsak beszéltek a fentieken túli terveikről. Mics Ferencné a civil ház létrehozást és a bevásárló központ építésének befejezését sürgetné. Oszkó István a biztonságot helyezte előtérbe, az időseket riasztó készülékekkel látná el, a segélyeket feltételekhez kötné. Kovács László a focisták és a röplabdások versenyeztetése, utánpótlása mellett áll ki, ahogy a tömegsport és a fiatalok kulturált szórakozása mellett szintén. Trombitás Ottó szerint fontos a közrend, a térfigyelő kamerák kihelyezése és a bűnmegelőzés. Horváth Tibor munkát adna a megváltozott munkaképességűeknek, növelné az idősek otthona férőhelyeit, családi átmeneti otthont létesítene. Tajcs Sándor a város egészségügyi helyzetének javítását tűzte ki célul, valamint az elvándorlás megállatását, és ingyenes internet lehetőséget szeretne. Freili Béla a külső városrészek járdái, útjai minőségét kifogásolja, rendezettebbé tenné Sümeget. Molnár Gábor a helyiek életminőségén javítana, szélesítené a sport adta lehetőségeket az oktatásban és a civilek között. Mindezek mellett felvetette egy rendezvénycsarnok és egy fitnesz park építésének ötletét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!