Sümeg

2014.10.12. 11:15

Elismerés járt a rablás megakadályozásáért

Sümeg - Nagy bátorságukért és elszántságukért kaptak elismerést a rendőrök és polgárőrök, Rátosi Ferenc polgármestertől.

Tóth B. Zsuzsa

A szeptember közepén az egyik sümegi áruházat kirabolni készülő külföldi férfi gyors elfogásáért Aszódi Péter, Németh Zsolt, Baráth István, Dömötör Attila, Nagy Zoltán, Marton Zsolt kapott emléklapot a Városházán tartott ünnepségen. A rablónál fegyvernek látszó tárgy volt, így az üldözése és elfogása különösen veszélyes volt. Az áruház biztosításában részt vett Trombitás Ottó, aki azon az estén polgárőrként rendőrrel közösen teljesített szolgálatot - tudtuk meg Tisler Anna sajtóreferenstől.

Az október elején a Hajnal hegyen pincefeltörést megakadályozó három lovas polgárőr, Németh Noémi, Borbásné Holczer Tímea és Mózner Adrienn ugyancsak elismerésben részesült. Molnár Zoltán a polgárőr egyesület elnöke kiváló munkájáért kapott emléklapot.

A rendezvényen részt vett Rausz István rendőr alezredes, kapitányságvezető, aki a polgármesterrel együtt méltatta a rendőrök és a polgárőrség kiemelkedően jó munkáját, valamint példaértékű együttműködését.



Elismerték a sümegi polgárőrök önzetlen munkáját, amellyel legutóbb egy rablást akadályoztak meg. Bal szélen Trombitás Ottó, mellette Rátosi Ferenc, tőlük jobbra a második Molnár Zoltán

Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Az áruház kirablásának megakadályozásában az egyik alkalmazott is részt vett, aki nem kívánta kilétét nyilvánosságra hozni. Rátosi Ferenc és Trombitás Ottó az ünnepséget követően munkahelyén kereste fel és átadtak részére egy emléklapot.

A sümegi polgárőrök munkája rendkívül szerteágazó. Ezt bizonyítja, hogy még a helyi kisiskolások közlekedési oktatását is önzetlenül felvállalják.

A közelmúltban a gyalogos és kerékpáros közlekedésről tartott az első osztályosoknak előadást a polgárőr egyesület elnöke, Molnár Zoltán és helyettese, Trombitás Ottó. A Ramassetter Vince Testnevelési Általános Iskola és a helyi polgárőrség között létrejött megállapodás értelmében a tanév folyamán a polgárőrök rendszeresen tartanak előadásokat a tanulóknak.

Segítenek a gyerekeknek, például abban, hogy megismerjék a közlekedési szabályokat, megtanulják, hogy a közlekedési táblák mire figyelmeztetnek, hol közlekedhetnek egyedül a kerékpárjukkal, és mely biztonsági berendezésekkel kell felszerelniük a bicikliket.

A sümegi polgárőrök minden módon óvják a települést és a lakók biztonságát. Gépkocsival, lóháton, gyalogosan teljesítenek szolgálatot, megyei és országos szinten ugyancsak kiemelkedő óraszámban. Mióta járőröznek a szőlőhegyen, ott is megszűntek a pincefeltörések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!