Sümeg

2014.10.14. 16:27

Tanuszodát építenek

Sümeg – Jól haladnak a városban a tanuszoda előkészítő munkálatai, a termálvíz minősége megfelel erre a célra.

Tóth B. Zsuzsa

Mint Rátosi Ferenc leköszönő polgármestertől megtudtuk, elkészültek a talaj-mechanikai vizsgálatok, amelyek azt mutatták, hogy az egykori strand területe alkalmas tanuszoda létesítésére, a termálvíz minősége megfelelő erre a célra.

Első lépésben az állam és Sümeg városa közös beruházásaként a tanuszoda készül el a 33 méter hosszú, nyáron nyitott, télen fedett medencével. Az uszoda bekerülési költsége 148 millió forint, az önkormányzat saját költségvetéséből 36 milliós önerőt biztosított a beruházáshoz. A medence egyébként méreténél fogva versenyekre is alkalmas, valamint a leendő vízilabdacsapat ott tarthatja edzéseit, mérkőzéseit. A munkálatok még ősszel elkezdődnek, jövő nyáron már helyben strandolhatnak a sümegiek és a környékbeliek. A második ütem keretében élményfürdővel is bővül az uszoda, de a tervek között szerepel egy sportcsarnok és utcai fitneszpark létrehozása is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!